Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio tävlar om segern i Lilla Melodifestivalen

Annons
Den 7 oktober avgörs vem som vinner Lilla Melodifestivalen. I år tävlar tio låtar om kärlek, dans, kråkor och mycket annat i tävlingen som gästas av popidolen Darin.


Förra året var det duon Limelight som vann Lilla Melodifestivalen och fick tävla i Europafinalen i Lillehammer. På onsdagen presenterade SVT bidragen som ska tävla i årets upplaga av Lilla Melodifestivalen. Tio bidrag och totalt 16 barn från Arvidsjaur i norr till Lysekil i söder tävlar då om att få komma med i den stora finalen i Hasselt i Belgien den 26 november.

Det var 16 förväntansfulla och glada barn som hade samlats på Tv-huset i Stockholm för att berätta om låtarna de skrivit helt själva.

Ana Ferreira Rodrigues är en av de tio som plockats ut av totalt 1 400 inskickade bidrag. Hon är 11 år gammal och kommer från Brastad utanför Lysekil. Det bästa hon vet är sång och dans och hon har två gånger vunnit Lysekils egen version av "Småstjärnorna". Hon skrev sitt bidrag "Dansa är OK" i våras.

- Den handlar om det jag tycker är roligast, att dansa och sjunga. Det känns jätteroligt att få vara med i tävlingen, det är något jag har drömt om länge. Jag har dansat och sjungit sedan jag var liten. Allt från hiphop till showdans, säger hon.

Ska det bli nervöst att vara med i tv?

- Både ja och nej. Jag är lite nervös för att göra fel, men samtidigt ska det bli roligt att vara med i tv, säger hon.

Tioårige Ludvig Larsson kallar sig Ludde som artist och vill bli popstjärna när han blir stor. Han bor med sina föräldrar, två syskon och en katt i Enskede utanför Stockholm. Luddes bidrag heter "Håkan Kråkan" och handlar om en kråka med många järn i elden. Det är den första låt han har skrivit och han ser fram emot att vara med i tävlingen.

- Lite nervöst kanske, men inte så mycket, för jag har varit med på Göta Lejon och dansat streetdance på en uppvisning med några kompisar, säger han.

Duon Ida & Jessie är båda 13 år gamla och kommer från Tibro. Ida Bengtsson och Jessica Asbjörnsen är bästa kompisar och vill gärna jobba antingen som sångerskor, kläddesigner eller skådespelare när de blir stora. Men först hoppas de vinna med låten "Coola brudar" som handlar om saker de gillar att göra på fritiden. De blev jätteglada när de kom med i tävlingen med sin låt som de beskriver som en rap/hiphop-låt med drag i.

- När vi kom till audition med de 20 bästa gick det bra och när vi sjöng så ville vi så gärna vara med. Vi gjorde vårt bästa och det höll, säger Ida Bengtsson.

Tävlingen den 7 oktober leds av sångerskan Nanne Grönvall, själv erfaren Melodifestivaldeltagare, och ståuppkomikern Shan Atci, som ledde den första av årets fyra deltävlingar i Melodifestivalen. Gästartist blir idolen Darin. (PM)

Mer läsning

Annons