Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio tävlingsbidrag från Lund till Östersund

/
  • Crazy Mike, LundCrazy Mike startade 2007 som en grupp inom LSS-daglig verksamhet i Lund, men är nu ett band som spelar i egen regi och som ger ut sin första skiva Crazy Days. Skriver allt material själva och är inspirerade av artister som Iggy Pop, Rolling Stones, Foo Fighters och Tom Petty. Har hunnit spela i både Skåne, Ljungby, Stockholm, Uppsala, Silja Line till Helsingfors och i Indien och ser jättemycket fram emot att komma upp till Sundsvall och Musikschlaget 2011.
  • Europe 2, JönköpingVi är ett coolt rockband från Jönköping som bildades år 2006. Först i början var det Erik och Micke som lirade tillsammans, eftersom en kille hellre ville vänta ett tag innan han kom med i bandet. Vår allra första spelning genomförde vi på KFUM Ungdomens Hus i Jönköping den 12 maj 2006. Vi lirade cirka sex–sju rockiga låtar, vår blivande medlem stod och filmade på scenen när vi lirade som bäst. Alla bandets texter är skrivna av Micke och Jonas. Musik är framnynnad av bandet och arrangerad av två Jönköpingsmusiker. Stilen är varierad. Eget och covers blandas i en skön mix. Allt mellan tuff rock som Europe till dansband à la Vikingarna.
  • Esters Orkester, UppsalaEsters Orkester är kanske ett av Uppsalas mest kända band. Orkestern, en gång grundad av Kenneth Jansson, har i sin nuvarande form spelat ihop i fem-tio år. Esters har framträtt på åtskilliga små och stora scener i de mest skiftande sammanhang, främst i Uppsala-Stockholmsregionen men också på andra håll i landet. Man har spelat på födelsedagskalas, mindre privata samkväm, krogar, caféer, boende- och firmafester, jubiléer, danskvällar på Folkets park, båtar, större inom- och utomhusarenor, radio och tv. I den stora reportoaren samsas en blandning av 50-, 60- och 70-talsrock med dansbandsmusik, svensk schlager & visa. Orkestern spelar också en handfull egna sånger.
  • Jennie Lind, SolnaJag är en 27-årig tjej som är intresserad av filmmusik och musikal. Jag skriver texter och spelar piano, när jag inte sjunger förstås. Det ska verkligen bli kul att sjunga i Sundsvall. Jag tror att min låt Pengar kan bli en riktig hit. 
  • Led Zixy, LjungbyHej! Mitt namn är Alexander Solberg, och det är jag som är Led Zixy. Jag är en singer/songwriter från Ljungby som lever för musiken.Led Zixy handlar on rock'n roll och att vara sig själv.´På Kulturfabriken här i Ljungby jobbar jag, och har hunnit släppa två album på åtta månader. Jag skriver själv text till alla mina låtar. På jobbet får jag hjälp att sätta ackord till mina melodier, och att spela in dom. Nu jobbar jag med att spela gitarr mer självständigt. Nu ser jag fram emot en kul helg i Sundsvall.
  • MB Rockers, TranåsMB började lite trevande runt år 2002 på Mossebo dagcenter i Tranås. Då var det bara Putte och Johan som var med. Vi testade vad de kunde spela och sedan rullade det på. Vi hörde oss för vilka mer som kunde tänka sig vara med. Och tillslut blev det detta gäng. Från början spelade vi bara covers men under årens lopp så har egna låtar kommit in i repertoaren.I dag är det mest eget material som vi spelar. Men på konserter brukar någon cover få vara med också. Tre skivor har vi gjort. 2005, 2007 och 2010 kom de. Flera spelningar har gjorts och en tjej som heter Johanna Aust har varit med och filmat MB under några år och snart blir det en film av det.
  • Phil’s riders of the Storm, UppsalaPhil´s Riders bildades ca 2004. Bandet är uppbyggt runt sångaren och gitarristen Filip Backström och hans stora repertoarkännedom inom den lite tuffare rockmusiken. Filip frontar bandet tillsammans med sångerskan Petra Svensson. Reportoaren består av klassisk tyngre rock, allt från Rolling Stones & CCR via Jimi Hendrix till grupper som Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Zeppelin, Dio, Judas Priest och många fler. Ett utspel med närvaro och intensitet utmärker bandets ledarfigurer.
  • Schock Treatment, ÖstersundVi är ett band från Östersund som består av tre killar, Olle Persson, trummor och kör. Adam Näslin, gitarr och sång. Johan Franck, bas, sång och kör. Vi är ett glatt band som har lirat ihop i cirka sex månader. Vi lirar rock, pop, gärna egna låtar som t ex
  • The Frods information, VisbyDet gotländska bandet The Frods bildades år 2006, och har repeterat i både särskolans och Bildas regi. Bandets målsättning med musik är att det är kul, glädjen kommer i första hand. Musiksmaken är bred och bandet uppskattar musik med bra kvalité. Några förebilder är Ozzy Osborne, Creedence clear water revival, Metallica, Phil Collins, Red hot chili peppers.Namnet The frods kommer från en kombination av bandets initialer av för- och efternamn. Bandet ser fram emot Musikschlaget med stor inspiration.
  • Tomas Fogelholm , Solna Jag är en 25 år gammal, glad och engagerad kille och jag älskar musik. Sedan 2005 skriver jag egna låtar med både text och musik. Jag spelar gitarr och sjunger. Asteroidernas kärleksjakt till mars handlar om livet i rymden och kärlek på planeten Mars. Mina låtar brukar handla om allt möjligt til exempel miljön, pop och väder samt kärlek. Vi ses i Sundsvall i november. Det ser jag fram emot!!

Här kan du se vilka som deltar i musiktävlingen. Klicka på länken för bildalbumet.

Annons

Mer läsning

Annons