Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobbe Blom och Johan Wiman leder Idol 2005

Tobbe Blom och Johan Wiman tar över som programledare i TV4:s talangjakt Idol 2005. De lovar att förvalta arvet efter sina föregångare som har fullt upp med egna humorshowen Hey Baberiba.

Annons
Vi kommer absolut att fortsätta på den snälla linjen. Det blir programledare slash kurator och det känns jättebra. Vi kommer helt och hållet att stå på deltagarnas sida, säger Tobbe Blom.
David Hellenius och Peter Magnusson blev omåttligt populära som programledare för Idol 2004. Men nu har humorduon ett eget program och nya fräscha krafter får ta över rodret för musiktävlingen. Tobbe Blom och Johan Wiman axlar rollen med viss nervositet.
- Både jag och Johan tycker att de skötte sitt jobb lysande. Vi ska försöka fortsätta i samma spår. Vårt motto är att vi ska göra det med glädje, humor och charm. Men vi måste hitta vår stil och vår humor, säger Tobbe Blom.
De är inte helt okända i tv-rutan. Tobbe Blom debuterade i tv som rymmare i fyrans underhållningsprogram På rymmen 1999. Sedan dess har han varit programledare i Lattjo lajban och agerat resereporter i När & fjärran. Johan Wiman kommer ursprungligen från ZTV där han ledde Wimans och På riktigt. Just nu leder han talkshowen Halvåtta på TV400.
Jag har haft rätt mycket tittare i just den här åldersgruppen och det har verkligen Tobbe haft också. Vi har rätt många fans som vi hoppas ska supporta oss i Idol 2005, säger Johan Wiman.
De satt båda som klistrade framför tv-rutan när förra omgången av musiktävlingen sändes. Johan Wiman kallar programmet för \"förra årets bästa underhållningsprogram\" - men har viss förståelse för att många tyckte att juryns sågningar av de inte fullt så talangfulla deltagarna var väl elaka.
Jag och Tobbe är självklart på deltagarnas sida. Men samtidigt är vi i Sverige väldigt rädda för att vara ärliga. Det är ju en sak att ha ett gott självförtroende och en helt annan sak att inte ha någon insikt om sin egen förmåga, säger Johan Wiman.
Redan den 27 april ger sig Johan Wiman och Tobbe Blom ut i landet för att leta efter nya förmågor. Tiden före castingturnén ägnar de åt att verkligen försöka lära känna varandra.
Jag och Tobbe kände ju inte varandra från början. Men redan första gången vi träffades fick vi kontakt. Vi har ungefär samma historia och det fanns en otrolig kemi och tajming mellan oss, säger Johan Wiman.
(PM)

Johan Wiman och Tobbe Blom är nya programledare för Idol 2005, som börjar sändas i TV4 i höst.
Foto: Linus Hallsénius/TV4

Mer läsning

Annons