Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledins sommarturné kan bli hans sista

/
  • Tomas Ledin uppträder på stora scenen i kväll med färska låtar från albumet ”500 dagar om året” – och en hel del gamla hits.

I går var det premiär för Tomas Ledins sommarturné ”Ut på vägarna igen”.
I kväll gästar han Gatufesten med färska låtar från albumet ”500 dagar om året” som släpptes den 10 juni.
- Det var tre år sedan min förra sommarturné så jag känner mig extremt taggad, säger Tomas Ledin till ST.

Annons

I går inleddes Tomas Ledins sommarturné ”Ut på vägarna igen” i Skellefteå. Tomas ser fram emot sommarens alla spelningar under turnén.

- Jag är extremt taggad på att åka ut och spela igen, eftersom det var tre år sedan sist. Vi kommer att bjuda på det bästa vi har i produktionsväg. Jag ser verkligen fram emot Sundsvall. Det är en välordnad fest med entusiastisk och positiv publik, säger Tomas Ledin.

Turnén kan bli hans sista.

- Jag har ju hållit på 20 år nu och det är ingen självklarhet att jag kommer att släppa ännu en platta och åka ut på en till turné. Sedan försöker jag ha den attityden för att behålla fokus på det jag ska göra nu och ge allt.

Förutom en uppsjö av hits kommer Tomas Ledin med sitt färska album 500 Dagar Om Året. Låtarna mycket om den vanliga människans liv – det liv de allra flesta av oss lever och kan relatera till. Dessutom präglas texterna genomgående av en positiv anda, menar Tomas.

- Det är mycket energi och upptempo. Jag har bejakat den jag är som artist och de melodier och ämnen som jag skriver om, men albumet känns väldigt mycket 2009.

Även om texterna är positiva så finns det ändå en grund av vemod i berättandet. Det är ett fundament att basera betraktelserna på och referera till, anser han.

- Det är i spänningen mellan ljuset och vemodet som det blir intressant, fortsätter Tomas. Där, när balansen är rätt, uppstår det trovärdiga, dramatiken, igenkännandet, det som tar tag. Båda delar krävs för att det ska bli riktigt bra.

Och – förstås – kärleken.

- Några av de viktigaste grundstenarna i mitt skrivande är kärleken, längtan och minnen. Det är som i livet självt, det är det som kan tyckas var det banala som skapar dramatik, som gör att vi överlever, säger Tomas Ledin.

Mer läsning

Annons