Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Töntiga texter går bra i solsken

Annons
Vi blir lite dummare på sommaren. Då vill vi ha glad pop med idiotiska texter tror Sanna Bråding. Hon är en av programledarna för "Sommartoppen" som drar i gång i Kiruna på lördag.


Under sommarens första "Allsång på Skansen" regnade det så mycket att extranumren uteblev. Kanske borde programarrangörerna konsultera sina kollegor på Sveriges Radio, för "Sommartoppen" verkar märkligt förskonade från oväder.

- Det är helt sjukt, men det har faktiskt aldrig ösregnat under sändningarna. Så vi har ingen plan B, säger Sanna Bråding.

Precis som förra året är det hon och Anton Berg som är programledarna när "Sommartoppen" direktsänder från åtta städer i Sverige. Under sändningen får 240 personer ur publiken rösta på veckans låtar och dessutom uppträder ett antal artister på scenen. I år firar programmet 20-årsjubileum så Sanna Bråding hoppas på ett extra digert artistuppbåd.

- Vi växte redan förra året, men i år blir det ännu mer party med konfetti, säger hon.

Först ut på turnén är Kirunafestivalen den 2 juli och då står Alcazar, Addis Black Widdow och Paris på scenen tillsammans med husbandet Playboys. Programledarparet får också sällskap av Nanne Grönvall.

- Jag har aldrig varit i Kiruna så det ska bli kul att komma dit. Varje stad har sin musiksmak, den låt som vinner i en stad kan åka ut i nästa, säger Sanna Bråding.

Men gemensamt för de låtar som lever länge på listan är att de är snabba, glada och bra att dansa till. Och det gör inget om texterna är dumma, enligt Sanna Bråding.

- På sommaren kan låtar med idiotiska och töntiga texter bli hittar. Det ska vara låtar att röra sig till. Men om jag kom hit som turist på sommaren skulle jag nog undra vad de har för musiksmak här.

Förra årets segrare var "Hej hej Monica" med Nic & The Family och trots att den låg som en ljudmatta över Sanna Brådings sommar har hon inte tröttnat på låten.

- Jag har så bra minnen till den, så jag blir aldrig trött på den.

Vilken låt som blir den här sommarens favorit får de kommande veckorna visa. Programmet startar med tio låtar från Trackslistan och fem utmanare - sedan är det upp till Kirunas invånare att bestämma vilka som ska följa med till Sundsvall. (PM)


Fakta/Sommartoppen

---

Sommartoppen direktsänds i P3 varje lördag kl 14:03-16:00 under turnéns gång. Den som vill vara med i juryn ska besöka P3-tältet på plats innan programmet. Tältet öppnar klockan 11 och det är först till kvarn som gäller för att få en juryplats.

---

Program:

Kirunafestivalen, lördag 2 juli

Gästprogramledare: Nanne Grönvall

Artister: Alcazar, Addis Black Widdow, Paris

---

Gatufesten, Sundsvall, lördag 9 juli

Gästprogramledare: Robyn

Artister: Helena Paparizou, Håkan Hellström, Bodies Without Organs

---

Trollhättan, Fallens dagar, lördag 16 juli

Gästprogramledare: Linda Bengtzing

Artister: Melody Club, Timo Räisänen, Lily Jets

---

Karlshamn, Östersjöfestivalen, lördag 23 juli

Gästprogramledare: Jimmy Jansson

Artister: Amy Diamond, September, Alf

---

Östersund, Storsjöyran, lördag 30 juli

Gästprogramledare: ännu hemlig

Artister: Turbulent, två ännu hemliga akter

---

Luleåkalaset, lördag 6 augusti

Gästprogramledare: ännu hemlig

Artister: Nordman, Medina, Fjärde Världen, Twill

---

Göteborgskalaset, lördag 13 augusti

Gästprogramledare: Martin Stenmarck

Artister: Laleh, Rigo, en ännu hemlig akt

---

Malmöfestivalen, lördag 20 augusti

Gästprogramledare: Mattias och Rohnnie från Roomservice

Artister: Arash, Patrik Isaksson, Sara Löfgren, Millencolin, en ännu hemlig akt

---

Mer läsning

Annons