Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transvestit dokumenterad i foto

/

Annons
Malmöprofilen Claes Schmidt är transvestit och kallar sitt alterego Sara Lund. I september avslöjade han sitt hemliga liv i tidningen Sydsvenskan och sedan dess har fotografen Linda Axelsson dokumenterat hans dubbelliv. Bilderna visar hon i utställningen \"Trans\" som invigs på Arbetets museum i Norrköping i veckan.
Claes Schmidt är i Malmö känd som en driftig företagsledare som bland annat driver kulturscenen Slagthuset. Ingen utom den närmaste familjen har känt till hans andra liv. Sara Lund har länge varit en frontfigur för transvestiter i Skandinavien, men få har vetat att hon i vardagslivet är Claes Schmidt. (PM)

Claes som Claes Schmidt/Claes som Sara Lund.
Foto: Linda Axelsson

\"Sommartorpet\" läggs ned
Stockholm (PM)
\"Sommartorpet\" har under sina sex säsonger blivit en stor tittarsuccé för Sveriges Televison - men nu är det slut. Lagom till att säsongens sista program sänds nästa måndag har SVT-ledningen bestämt att serien ska läggas ned för gott.
- Först blev jag lite ställd, men eftersom jag vet att jag ska göra \"Nya rum\" och några andra ännu hemliga projekt, så kände jag ganska snabbt att det kan bli skönt att ge de projekten all tid de kräver, säger programledaren Ernst Kirschsteiger till Aftonbladet.
Ett skäl till att \"Sommartorpet\" läggs ner är att stora sportsändningar som vinter-OS och VM i fotboll kommer att gräva djupa hål i programbudgeten. (PM)

Diggiloo blir julshow
Göteborg (PM)
Sommarens Diggilooturné utvecklas till en julshow i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. I tre veckor ska Lasse Holm, Elisabeth Andreassen, Jessica Andersson och Magnus Bäcklund showa på Storan. Premiär blir det den 29 november, för en föreställning där både Jesus och Kalle Anka får plats.
- Med Diggilooturnén har vi haft en härlig sommar. Det har gått väldigt bra och vi har haft fantastiskt roligt tillsammans. Jag kände att jag ville fortsätta konceptet och fick snabbt gehör för en julshow, säger Lasse Holm. (PM)

Olivia Newton-John söker saknad pojkvän
Los Angeles (PM)
Sångerskan och skådespelerskan Olivia Newton-John har gått ut med en offentlig vädjan sedan hennes pojkvän försvunnit under märkliga omständigheter. Patrick Kim McDermott, som hon varit tillsammans med i nio år, försvann under en sportfisketur utanför Kaliforniens kust. Ingen av de övriga 22 passagerarna på båten lade märke till om han steg i land efter båtturen. I ett pressmeddelande uppmanar Olivia Newton-John alla som har information om hennes pojkvän att träda fram, uppger AP. Olivia Newton-John är mest känd för sin roll mot John Travolta i \"Grease\". (PM)

Höga förväntningar på Houllebecq-roman
Paris PM)
Frankrikes mest kontroversielle författare är färdig att möta publiken igen. Den 31 augusti släpps Michel Houllebecqs nya roman \"La possibilité d\' une ile\" i bokhandeln. Samma dag ges boken ut i Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Italien. Redan nu utlovar Paris-Match att Houllebecqs roman blir \"höstens litterära chock\". Förlaget Fayard räknar med att boken säljs i 400 000 exemplar, skriver Svenska Dagbladet.
Michel Houllebecq är både prisad och hatad i hemlandet. Störst uppmärksamhet väckte han med boken \"Plattform\" som kom 2003 där författaren beskriver sexturismen till Thailand. (PM)

\"Privat idiot\" till Borås
Borås (PM)
\"Privat idiot\" fick fin kritik när den visades på Kulturhuset i Stockholm förra hösten. Nu flyttar Charlotte Gyllenhammars utställning in på Borås konstmuseum. \"Privat idiot\" invigs den 10 september och pågår fram till den 30 oktober. Den 9 september inviger Borås kommun också den nyinköpta skulpturen \"Ute\" av Charlotte Gyllenhammar som ska stå på Södra torget. (PM)


Mer läsning

Annons