Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trazan och Banarne gör musikal

Annons
Det är trettio år sedan barnfavoriterna Trazan och Banarne första gången prövade lianen. Nu svingar de sig in i musikalvärlden. Om allt går enligt planerna får "Livet i regnskogarna" premiär i Malmö 2007.


Electric Banana Band med Lasse Åberg i spetsen arbetar på en musikal som planeras få premiär på Malmö Opera.

- Vi tycker att vi har en rätt kul sångskatt från de här 30 åren. Arbetsnamnet är "Livet i regnskogarna" och storyn går ut på att Trazan och Banarne blir hotade av ett stort skogsbolag som vill skövla regnskogen. Sedan blir det happy ending på slutet, säger Lasse Åberg

Om allt går enligt planerna får musikalen premiär i Malmö 2007 och redan nu ser Lasse Åberg möjligheterna till att ta musikalen till andra ställen i landet.

- Blir det charmigt och trevligt kan man tänka sig att köra runt den lite.

Naturligtvis kommer Electric Banana Bands gamla hits att ingå i musikalen, men det kommer även att ges plats för nya låtar, låtar som man jobbar på just nu. Hittills har det blivit tre stycken, bland annat en som heter "Fröken Öken".

- Jag formger bandet och skriver texterna, sedan gör Janne Schaffer musiken, säger Lasse Åberg.

Electric Banana Band kom till när man behövde musik till tv-programmet "Trazan Apansson". Lasse Åberg har alltid själv varit Trazan och kompisen Klasse Möllberg har spelat hans polare Banarne.

- I första omgången 1976-1977 köpte vi in videosnuttar med väldigt bra band som vi tyckte att ungarna skulle höra. Men i serie nummer två bestämde vi oss för att starta ett eget gäng i stället för att köpa in musik.

Det var mest en slump att man anlitade några av Sveriges skickligaste studiomusiker, bland annat ansedde trummisen Pelle Lindvall, trots att man "bara" vände sig till barn.

- Janne Schaffer hade skrivit vinjettmusiken till "Trazan Apansson" så det var rätt givet att han skulle vara med. Sedan höll han på och spela in en egen platta just då och frågade sina musiker om de ville göra det här och de ville de. (PM)

Mer läsning

Annons