Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 17

Annons
Deadwood, TV4 fredag 29/4 22.25

Den dammiga westernfilmen har fått sig ett lyft. Med sitt prestigeprojekt "Deadwood" har den amerikanska betalkanalen HBO lyckats återge genren något av sin forna glans. Det är dock en våldsammare och smutsigare värld som möter tv-tittarna än den man är van vid. Och antalet "motherfuckers" och "cocksuckers" som yttras i serien är så många att en garvad cowboyhjälte som John Wayne skulle rodna. Skådespelaren John Hawkes spelar karaktären Sol Star i serien.

Hur har serien tagits emot?

- Konstigt nog har "Deadwood" tagits emot väl på alla håll i USA. När jag är ute i mitt grannskap får jag höra positiva kommentarer både från riktigt råbarkade typer och välartade idrottsföräldrar.

Persongalleriet i "Deadwood" är enormt. Vem skulle du säga har den viktigaste rollen i serien?

- Det är en intressant fråga. I en "normal" tv-serie är det oftast den gode killen som är viktigast. Men här är det faktiskt staden själv som spelar den viktigaste rollen. Den lever ett alldeles eget liv.

I USA är man redan inne på den andra säsongen av "Deadwood" och skådespelarna har tackat ja till att göra en tredje omgång.

Var det lätt att tacka ja?

- Det är väldigt spännande att jobba med serien. Det är spännande bara att få ett nytt avsnitt att läsa. Även om jobbet är fysiskt väldigt ansträngande känner vi oss privilegierade som får arbeta med det här. (PM)

Mer läsning

Annons