Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 19

Annons
Vi i femman, SVT1 fredag 13/5 20.00

Victoria Dyring är tillbaka i "Vi i femman". Den forna programledaren har lämnat över jobbet till Mark Levengood men i veckans program hoppar hon in som domare. Domarstilen beskriver hon som"hård men rättvis, och jag försöker räkna fort och rätt". I burarna sitter femteklassare från Domarringens skola i Uppsala och Linnerydsskolan.

Hur känns det att komma tillbaka?

- Väldigt kul. Det är väldigt roligt att bara komma på ett härligt besök, och roligt att träffa en massa folk som man har jobbat med förut. Ett litet avbrott från vad jag annars pysslar med nu, säger Victoria Dyring som numera är producent för "Hjärnkontoret".

Hur hade det gått för dig om du hade tävlat som femteklassare?

- Det hade väl inte gått så himla bra - vår klass var med i en uttagning och det gick inte alls. Och jag tycker nog fortfarande att det är ganska kniviga frågor stundtals. Jag var kanske inte så pjåkig på geografi så det kanske jag hade grejat. Men man ska ju sitta där med en strålkastare mitt i plytet under tidspress och svara rätt.

Hur tycker du att Mark sköter sig som programledare?

- Han är ju alldeles toppen och lysande i vanlig ordning. Det är en helt annan show nu men vi har ändå samma inställning, att det kommer många nervösa barn som ska vara med om något som de förmodligen kommer att minnas ganska länge och att det ska vara ett kul äventyr. Det är klart att det är en tävling men jorden går inte under ifall man inte vinner.

Programmet gästas av racerföraren Kenny Bräck och naturfotografen Mattias Klum. Dessutom uppträder artisterna Amy Diamond och Caroline Wennergren. (PM)

Mer läsning

Annons