Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 21

Annons
Pippi på Operan, TV4 lördag 28/5 19.30

Den 12 maj hade dansföreställningen "Pippi på Operan" premiär på Kungliga operan i Stockholm. I kväll får även tv-tittarna ta del av den dansande Pippi och hennes vänner i kvällens program på TV4. Pär Isberg heter koreografen bakom föreställningen:

Vad blir det för typ av föreställning?

- Särskilt klassiskt blir det inte, snarare en dansföreställning där Pippi rör sig fritt mellan stilarna. Hon rör sig över scenen i en mix av jazz, bugg, hiphop, breakdance och hawaiidans när hon besöker kurridutterna.

Hur pass nära originalsagan har du hållit dig?

- Vi har ansträngt oss för att inte göra henne endimensionell. Pippi är ensam i världen utan några föräldrar hos sig, en känsla som säkert alla skilsmässobarn känner igen sig i. Vi har lyft fram vissa av de mer undanskymda delarna i historien.

- Vi har också tagit med sorgligare skepnader som får liten plats i böckerna. Som tant Laura och tvillingarna Theodor och Agaton, två sjöman som gråter hela tiden. Många har trott att vi har hittat på dem, men de finns med på ett hörn i originalet.

Vad har ni valt för musik?

- Vi ville har viss igenkännlighet i musiken så därför ingår också Georg Riedels "Sjörövarfabbe". Vi får se om barnen kan känna igen melodin när den spelas av en symfoniorkester. Stefan Nilsson har gjort ett underbart hjältetema till pappa Efraim och Tommy och Annika har också fått egen musik. (PM)

Mer läsning

Annons