Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 23

Annons
Sommarlov, SVT1 fredag 13/5 20.00

Även i år visar SVT tidiga barnprogram för skollediga barn. "Sommarlov" är ett kringresande tävlingsprogram där barn från Malmö, Kalmar, Varberg och Borlänge möts i bland annat hinderbanetävlingar. Programledare är Ayla Kabaca från "Bollibompa".

Berätta om "Sommarlov".

- Det är ett jätteroligt program för barn med massor av roliga saker. Programmet ingår i SVT:s "Rörelseår". Vi kommer att prata mycket om vikten av att äta rätt och röra på sig. Barnen kommer att tävla i hinderbanor bland annat. Sedan kommer vi att bjuda in kändisar som får prova på saker som de aldrig har gjort tidigare. Till exempel kommer Håkan Hellström att prova på att vara drillflicka, säger Ayla Kabaca.

Är det bara idrott, vad hände med tecknade filmer?

- Självklart blir det tecknat. Klassiska "Dundermusen" kommmer naturligtvis tillbaka, han har ju visats på sommaren i evigheter. Men det blir också två engelska dokusåpor för barn som heter "Serious jungle" och Serious desert". Där är det en grupp barn som ska rädda utrotningshotade djur. Dessutom vi en australisk serie som heter "Parallax" och "Byggarna" där Love och Freja, som är 11 och 13 år ska hjälpa barn att lösa byggproblem.

Hur mycket barnasinne måste man ha för att göra barnprogram?

- Det är nog en hel del. Och kanske lite överskottsenergi. Men jag älskar att göra barnprogram, man lär sig och inspireras så mycket av barn. Barn är smartare än många vuxna tror.

"Sommarlov har premiär den 13 juni och pågår åtta veckor framåt. (PM)

Mer läsning

Annons