Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 25

Annons
Sommarlov, SVT1 fredag 13/5 20.00

I årets upplaga av Eurovision Young Dancers deltar svenska balettdansösen Danielle Rosengren, 17 år och elev på den Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Tävlingen avgörs den 25 juni i Warsawa i Polen. Och Daniell Rosengren börjar bli nervös.

- Det känns jättepirrigt, men samtidigt kul så klart. Det jag är mest nervös över är att man ska ha en dålig dag och inte kunna göra sitt bästa. Man har ju bara en chans att göra det bra och det är det som känns läskigt tycker jag. Men dansen är så viktig för mig så det känns mest roligt ändå.

Går det verkligen att tävla i balett?

- Det är många som är emot det och visst är det lite konstigt att tävla i en dans som balett eftersom alla har egna stilar. Dessutom är det en smaksak vilka stilar man gillar bäst. Så visst är det svårt och det är upp till domarna att bedöma.

Vad tror du om dina chanser då?

- Det är jättesvårt att säga eftersom jag inte känner till så många av de andra dansarna. Jag har bara sett ett par av dem dansa. Jag försöker inte tänka så mycket på hur det ska gå för då är det så svårt att göra sitt bästa. (PM)

Mer läsning

Annons