Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 41

Annons
Lisas sagoshow SVT1 lördag 15/10 08.30

Hur kändes det för Kejsaren att stå naken inför hela folket? Varför gick Trollet gång på gång på Bockarna Bruses bluffar? I den nya barnserien "Lisas sagoshow" kommer sagofigurer till studion och berättar om sina läskiga upplevelser i sagornas värld. Allsångsledaren Anders Lundin gör åter ett tv-program för de yngsta tillsammans med regissören och manusförfattaren Lars in de Betou.

Vad är "Lisas sagoshow" för sorts program?

- Man kan se det som en pastisch på en talkshow för vuxna. Gästerna i studion är personer som Grodprinsen och Vargen och Grisarna. Prinsen får berätta om hur jobbigt det var att bli förvandlad till groda och hur arg han blev när Prinsessan inte vill kyssa honom, säger Anders Lundin.

Vad blir din roll i programmet?

- Ganska liten. Det ingår en tävling där jag alltid ställer upp i en sorts "Tiotusenkronorsfråga" i sagokunskap. Tyvärr har jag alltid missförstått ämnet och läst på om fel saga. Men det brukar gå bra till sist och jag lyckas knäcka nöten.

Blir det någon fortsättning på musikvideoserien "Känsliga bitar" som du också gjorde med Lars In de Betou?

- Inte på tv, men vi har turnerat med "Känsliga bitar" och vi har vissa planer på att få in den på en teater i Stockholm. Senare i höst ger vi också ut en dvd med musikvideor från "Känsliga bitar", säger Anders Lundin. (PM)

Mer läsning

Annons