Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frågor vecka 51

Annons
"Jullovstjuven" SVT1 start den 23 december klockan 9.00

Årets följetong i jullovsmorgon är barndeckaren "Jullovstjuven". I den 17 avsnitt långa serien får vi bekanta oss med kusinerna Astrid och Viktor, som tillbringar lovet hos storasyster på friluftsanläggningen Lugnet. De får snart reda på att det skett ett rån i närheten och Astrid och Viktor tar upp tjuvjakten, som varar hela jullovet.

Hur är det att skriva för barn?

- Jag älskar att underhålla barn och inte lägga på dem problem. Vi ville roa dem och låta dem få lite spänning, säger regissören och manusförfattaren Lena Koppel som tidigare bland annat har gjort långfilmen "Bombay dreams".

Hur gick inspelningarna till?

- Det var ett enormt högt inspelningstempo, med ett avsnitt om dagen. Vi spelade in på Lida friluftsgård i Huddinge i februari. Många scener filmades utomhus, i minus 20 grader, så barnen frös väldigt mycket. Men de överlevde och tyckte att det var kul.

Hur var det att göra jullovsmorgon?

- Roligt. Den största skillnaden mot tidigare projekt som "Bombay Dreams" var uteslutande resurser. Det syns att det inte är påkostat, men vi kompenserar det med barnens charm. Det var en utmaning att jobba med så lite resurser, men roligt att visa att det går.

"Jullovstjuven" visas varje dag och fungerar som en ram till serierna "Bob och Bobek" och "Djungelpuls" med flera. I rollerna ser vi bland andra Olivia Rismark, Douglas Dracke, Nadine Kirschton och Philip Panov. (PM)

Mer läsning

Annons