Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre timmar med ljuvlig nostalgi

Sporthallen: Fame — The musical

Annons
För dem som växte upp med tv-serien bjöds det på nostalgi i massor under gårdagens föreställning, Fame The Musical, i Sporthallen.
Musikalen skildrar verkligheten bland artistelever på den kända Fame-skolan Manhattan High School of Performing Arts i New York. Elevernas gemensamma passion till sången dansen, musiken och framförallt till scenen och drömmen om berömmelse och unga människors dröm att bli respekterade artister var en röd tråd genom den drygt tre timmar långa föreställningen.
Bortsett från några utdragna sångnummer som kändes lite som sidospår hölls tempot uppe, kvällen igenom. Föreställningen hade så många ingredienser. Fantastiska och graciösa dansnummer med vältajmade koreografier, humor, kärlek, sång och bra skådespeleri.
Inramningen med smart scenbygge, bländande ljussättning och en 8-man stor orkester bidrog till att helhetsintrycket inte lämnade något mer att önska.
Den ibland spända och konfliktfyllda relationen mellan lärare och elever återspeglades väl av de mångsidiga musikalartisterna på scenen som tillhör landets bästa. Säkert mycket tack vare att samtliga av dem själva gått liknande utbildningar och upplevt krävande danspass, konflikter och allt vad performing art-utbildningar innebär i verkligheten.
20 av Sveriges absolut bästa unga musikalartister på scenen borgade för att det inte fanns någon svag punkt i rollistan alla med sin speciella egenhet eller talang.
Andrés Esteche briljerade och visade att han kan sjunga, dansa och även spela övertygande. Han gjorde en klockren gestaltning av den stökige, men samtidigt mycket charmerande, latinokillen Joe Vegas.
Dansare av den här klassen hade säkert kunnat vräkt på med ofantliga mängder dynamiska dansnummer till, men hela tiden gavs storyn och de olika karaktärerna plats.
Men klimax kom förstås ändå i finalnumret med signaturmelodin Fame.

Mer läsning

Annons