Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troll, mysterier och miljö i höstens barnteater

/

Det brinner i knutarna för att köpa biljetter till Teater Sojas "Det brinner, det brinner".
Höstens barnteatersäsong är i full gång.

Annons

"Trollet med den gula kepsen" var enligt många världens bästa julkalender i radio. Nu kommer den i scenversion, med Lasse Åkerlund som ett fullstort troll, i tre föreställningar den 28 - 30 september.

– Det kan nog bli en del vuxna nostalgiker i publiken också, de som redan känner Trollets värld, säger kultursekreterare Håkan Nordman.

Redan på söndag bjuder Musikteater Gulasch på miljötänk och glad musik i "Robin Hood - den energiska hjälten" där Robin vill roffa åt sig alla roller själv. Dans och teater blir det när Embla återkommer med "Böjligheter Möjligheter" den 5 - 6 oktober. Veckan efter återkommer Bröderna Lindgren svängiga låtar om en flugas väg i "Välkommen till djungeln!"

I Profilteaterns "Bokhyllan" i oktober ska två kommunanställda stimulera barns läsintresse men de vet inte så mycket om barn. Den spelas förstås i bibliotek den 20 - 21 oktober.

Barbro Lindgrens "Historien om Pompe", den fina lilla "Historien om Någon" där mysteriet med en våt fläck på golvet, en omkullvält bord och uppätna akvariefiskar får sin lösning, och "Sagan som rymde", där trollet i Bockarna Bruse kommer till tals, kommer senare i oktober-november, liksom "Kärrlek", där kärret får oväntat besök.

– Men det största som händer är "Lyckans galoscher" den 3 - 4 november, där Teater Pero fått gräva i Lennart Hellsings texter och gjort en fin föreställning, säger Håkan Nordman.

Inalles spelas 37 barnteaterföreställningar.

Mer läsning

Annons