Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trötta upprepningar i uppföljare

/
  • Travolta och hurman borde kanske hålla sig för skratt, Be cool är nämligen inte så rolig.

Be cool

Annons
Betyg: 2

Gör man en uppföljare först efter tio år gör det inget om filmen är precis likadan som föregångaren. Så måste människorna bakom Be cool, en skamlös kopia av Get shorty (1995), ha resonerat.
John Travolta spelar åter Chili Palmer, gangstern som i Get shorty bytte den skitiga kriminella världen i Miami mot den lika skitiga filmbranschen i Los Angeles. I Be cool upptäcker han sångfågeln Linda Moon (Christina Milian). Chili ger sig därför in i musikindustrin och ser till att Lindas ohälsosamma omgivning av gangsterrappare håller sig på avstånd medan han skapar en succé.
Travolta tvingas köra en fånig bil som inte anstår en tuff gangster, precis som i den förra filmen. Han smyger in hos människor som han ska hota och börjar tala med dem tills Rene Russo (ettan) eller Uma Thurman (tvåan) kommer nedför trappan och undrar vad som står på. Han upprepar hårdingrepliker som \"titta på mig\". Han instruerar noviser i att vara tuffa, men de gör inte som han säger. Och så vidare. Precis som i Get shorty.
Men Be cool är inte lika vass och intrigen är långt ifrån lika sofistikerad som i föregångaren. Och dansscenen med Travolta och Thurman, vars enda poäng är att göra en sömnig Pulp fiction-referens, borde aldrig ha spelats in.

Mer läsning

Annons