Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff Diggiloodebut för Agneta Sjödin

Annons
På fredag ska Agneta Sjödin stå på scen som en fullfjädrad Madonna. Hon är en av artisterna på årets Diggilooturné. Men ett par dagar före premiär är det mycket att göra innan numret sitter som det ska.


På fredag den 8 juli är det premiär för årets Diggilooturné i Ronneby. Bland rutinerade sångare som Christer Sjögren, Sanna Nielsen, Lotta Engberg och Andrés Esteche är Agneta Sjödin årets oprövade kort. Hon har en gedigen erfarenhet som programledare i tv, men att sjunga och ta danssteg framför en publik gör hon för första gången. Lasse Holm, som håller i showen, blev imponerad av Agneta Sjödin när hon sjöng i tv-versionen av Diggiloo och erbjöd henne en plats på sommarens turné.

Sedan i måndags har gänget träffats för att öva in årets show.

Är du nervös?

- Nja... inte än, men jag kommer ju säkert att vara det. Just nu försöker jag bara få något slags grepp om alltihop. I dagsläget tycker jag inte att vi har det. Just nu känns allting bara fullständigt förvirrat. Vi bara gör massa fel hela tiden i både koreografin och sången. Men det kommer väl förhoppningsvis att sätta sig till premiären, säger Agneta Sjödin i en kort paus i repetitionerna.

Hon ska göra två nummer som hon valt ut tillsammans med Lasse Holm. Dels ska hon sjunga och dansa till Madonnas 80-talsklassiker "Material girl", dels ska hon göra en sketch tillsammans med komikern Thomas Pettersson. Det är en pastisch på tv-serien "Sopranos", där Agneta Sjödin gör sin variant på psykoanalytikern Dr Malfi.

- Sedan är jag ju med och sjunger ihop med andra i flera låtar, men jag gör inget mer eget, vilket jag är tacksam för. Jag håller gärna en så låg profil jag kan, säger hon.

Nu pågår repetitionerna från förmiddagen in på kvällen och sedan surrar allt i huvudet så att Agneta Sjödin har svårt att somna. Det svåraste är att få danstegen att fungera tillsammans med sången, och Madonna, mästaren på området, är inte lätt att bli jämförd med. Men hon känner att hon inte har samma krav på sig som de andra artisterna.

- Jag är ju inte sångerska, så det finns ju inte de förväntningarna på mig. Nu är man ju bara glad om jag håller ton.

Biljettförsäljningen till årets turné har gått betydligt bättre än förra året som var ett kraftigt bakslag för arrangörerna. Årets turné är den tredje. Första året prövades konceptet bara i Båstad och förra året var första gången man åkte ut på turné i landet. Många av artisterna har återkommit varje år. I årets show finns förutom de ovan nämnda även Magnus Bäcklund och Jessica Andersson från Fame och Elisabeth Andreasson. (PM)


Turnéplan för Diggiloo:

8/7 Ronneby, Brunnsparken

9/7 Kalmar, Kalmarsundsparken

10/7 Christinehofs slott i Skåne

16/7 Vadstena, Vadstena slott

17/7 Eskilstuna, Sundbyholms slott

22/7 Sundsvall, Folkets park

23/7 Sunne, Rottneros park

24/7 Lidköping, Läckö slott

29-30/7 Sälen, Olnispagården

6/8 Båstad, Centercourten

Mer läsning

Annons