Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TullaMaja och Micke Syd inviger festen

/
  • TullaMaja Fogelberg tycker att det är kul att hon blivit tillfrågad om att vara konferencier för Gatufesten tillsammans med Micke Syd.—Jag blev jätteglad, och lite stolt förstås, berättar hon.
  • —Gatufesten är ett jättebra sätt att få folk att gå ut och träffas på sommaren, säger Micke

Micke \"Syd\" Andersson och TullaMaja Fogelberg har aldrig träffats. Inte heller vet de särskilt mycket om varandra. Men på onsdag står de tillsammans på stora scenen och inviger Gatufesten.

Annons
Gyllene Tiders Micke Syd är trött.
Jag ska gifta mig i sommar, så vi var i Tyskland och köpte alkohol och kom hem jättesent i går, skrattar en yrvaken Micke Syd.
TullaMaja Fogelberg låter tvärtom väldigt pigg. Hon har semester och vilar upp sig inför Gatufesten i sina föräldrars sommarstuga i Hälsingland. Och det är nog bra att vila ut på onsdag smäller det, sedan dröjer det ända tills söndag innan duon kan slappna av igen.
Jag är nervös som en hund, erkänner Micke Syd. TullaMaja Fogelberg är inte sen att samtycka:
Jag har varit nervös i flera veckor! Men nu när det är så kort tid kvar börjar det lägga sig lite. Jag börjar förstå att det kommer att gå bra.
Invigningen utlovas att bli en rejäl show. Sundsvall All Stars kommer att bjuda publiken på ett musikaliskt smakprov av vad som komma skall. Micke Syd och TullaMajas uppgift är att berätta om vad som händer på Gatufesten och att dela ut Årets drake. Micke Syd har förvånansvärt bra koll på de nominerade, men vågar sig inte på någon gissning om vem som vinner. TullaMaja har dock sin favorit klar:
Jag hoppas att Dragons vinner, för jag tycker att det är så himla kul att det gått så bra för dem!
Ännu har inte konferencierparet hunnit träffats. Micke Syd surfade in på Sveriges Radios hemsida för att läsa på lite om TullaMaja, men det är inte förrän i dag som de båda är i stan och kan mötas upp. \"Vi får lära känna varandra på scenen\", som Micke Syd säger.

Vilken artist kommer du absolut inte att missa under Gatufesten?
Christan Walz! Han är väldigt speciell, säger Micke Syd.
Robyn ska jag inte missa. Inte heller Christan Walz eller Superswede, säger TullaMaja Fogelberg.
Gatufesten har verkligen top of the line-artister från Sveriges musikliv, säger Micke Syd. Sundsvall har en av de bästa stadsfesterna i landet.
Hans dröm är att få sitta på någon av balkongerna i husen kring Stora torget och titta på spelningarna.
Jag ska se om jag kan nästla mig in hos de som bor där, berättar han glatt.

Varför tror du att just du blev tillfrågad att vara konferencier på årets Gatufest?
Det fanns ingen annan att tillfråga, skämtar Micke Syd. Allvarligt talat så känner jag \"Tjacka\" sedan länge, och han frågade mig. Jag tycker att det är kul att testa nya saker.
Jag tror att det är för att jag jobbar med ett radioprogram som är det största här i regionen och då känner folk igen mig. Och för att jag är ung och tjej såklart, så jag kan komplettera Micke Syd, säger TullaMaja Fogelberg.

Mer läsning

Annons