Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turnésommarens vinnare är Darin, Uggla och Philipsson

Annons
Årets turnésommar är snart slut och vinnare och förlorare har utkristalliserat sig. Bäst har det gått för Uggla, Philipsson och Darin. Sämst för Tältprojektet, konstaterar Göteborgs-Posten.

- Perrelli och Stenmarck är duktiga artister, men jämfört med Uggla och Philipsson har de inte samma låtskatt, ingen hitparad att komma med. Det är nog det som slagit hårdast, säger Catarina Oscarsson på Ema Telstar.

Förra året var Robert Gustafssons och Johan Rheborgs Tältprojekt en publiksuccé. I år har biljettförsäljningen inte alls varit lika hög som förväntat. I stället är det Darin, Magnus Uggla och Lena Philipsson som har dragit den stora publiken. Rhapsody in Rock med Robert Wells och Lasse Holms Diggiloo hör också till sommarens vinnare. Diggiloo har hittills sålt 55 000 biljetter till föreställningarna.

Bland de artister som har valt att resa på turné på egen hand är Lars Winnerbäck kung. Fram till den 14 augusti beräknas han ha spelat inför 175 000 personer. Kent, Jerry Williams, Ulf Lundell och Benny Andersson har också haft bra publiktillströmning. Däremot har det gått sämre för Lasse Berghagen, som inte har lyckats locka sådana publikskaror som under sin tid som allsångsledare på Skansen. (PM)

Mer läsning

Annons