Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Tensta i protest mot TV4

/
  • Rapparen Adam Tensta, aktuell med sitt tredje album

Rapartisten Adam Tensta lämnade "Nyhetsmorgon" i TV4 mitt under torsdagens sändning i protest mot kanalens "hyckleri".

Annons

Adam Tensta var inbjuden till "Nyhetsmorgon" i TV4 för att prata om sin nya platta "The empty", men valde i stället att lyfta kritiken mot att kanalen under våren bjöd in Youtube-profilen och personliga tränaren Louise Andersson Bodin till programmet. "En person som tidigare har uttalat sig rasistiskt och kränkande på sin Youtube-kanal", skrev Adam Tensta i en debattartikel på Aftonbladet som publicerades i dag.

Youtube-klippet som Adam Tensta refererar till är nu borttaget, men han vill ha en offentlig ursäkt från TV4 som har en "noll rasism"-paroll.

– Det finns väldigt många personer här i Sverige som har blivit marginaliserade av det här beteendet och den här händelsen. TV4 borde ta sitt ansvar och gå ut i sociala medier, eftersom ni når ut till så många, och berätta hur det har kunnat gå till så här, sa Adam Tensta innan han reste sig och lämnade studion.

Rapparen var inte ensam om att reagera mot Louise Andersson Bodins medverkan i maj, utan kritiken mot TV4 haglade i sociala medier då. Nu visar flera personer på Twitter sitt stöd.

Skådespelaren och komikern Bianca Kronlöf skriver: "Adam Tensta, du gjorde precis det här till en fantastiskt stark och kampfyll dag! Tack!!".

/TT

Mer läsning

Annons