Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppa i Skavlan

/

På fredag besöks Fredrik Skavlan av ett gäng nya gäster.
Framför allt kommer Örnsköldsviks store son – Peter Forsberg – att sitta i en av stolarna.

Annons

Under tisdagsförmiddagen stor det klart att SVT-programmet Skavlan på fredag gästas av Anders Borg, Therese Johaug, Dr Hannah Fry, Lisa Nilsson, Jocke Berg från Kent och framför allt Peter "Foppa" Forsberg.

Programmet visas i SVT1 på fredag, den 20 mars, kl 21.00.

Fakta – fredagens gäster i Skavlan:

• Efter att Anders Borg avgick som Sveriges finansminister har han fått flera prestigefyllda uppdrag. Han är vice ordförande i Kinnevik, rådgivare till storbanken Citigroup och deltar i World Economic Forum. 2011 blev Borg utnämnd av Financial Times till Europas bäste finansminister och till Skavlan kommer han för att berätta om livet efter politiken.

• Hockeylegenden Peter "Foppa" Forsberg – Sveriges bäste hockeyspelare genom alla tider. Han har vunnit det som går att vinna, två VM-guld, två OS-guld, två Stanley Cup-titlar. Hans tröja nummer 21 är legendarisk, både i svensk och internationell ishockey.

• Efter ett fantastiskt VM i Falun med tre VM-guld, är det Therese Johaug som aspirerar på titeln som drottningen av längdskidåkning, efter Marit Björgen. Det sättet hon vann tremilen på, med att gå ensam i 23 och en halv kilometer, var en imponerande maktdemonstration.

• Matematikern Dr Hannah Fry använder sig av formler för att studera allt från dejting, shopping, transporter till stadsplanering.

• Joakim Berg från Kent och Lisa Nilsson gör ett exklusivt framträdande i Skavlan. I Joakim Berg-kompositionen ”Innan vi faller” sjunger de för första gången tillsammans i tv.

Mer läsning

Annons