Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gina Dirawi med tid att prata

/
  • Gina Dirawis nya intervjuprogram har premiär den 15 oktober.

En it-strateg, en komiker, en författare. I nya programmet "Edit: Dirawi" träffar Gina Dirawi vitt skilda personer som alla har en egen historia.

Annons

En gäst, en berättelse, 30 minuter. Så beskriver Gina Dirawi sitt nya program "Edit: Dirawi" som har premiär nästa vecka. Både kända och okända personer gästar programmet, men gemensamt för dem alla är att de har berättelser som speglar vårt samhälle.

– En av gästerna är till exempel en it-strateg som kommer att prata om hur sociala medier kommer att påverka vår framtid. Men alla gäster berättar något som man kan relatera till eller som är föremål för diskussion just nu, säger Gina Dirawi.

Att berättelsen står i fokus snarare än personen är en grundpelare i "Edit: Dirawi". Och att folk får prata till punkt. Gina Dirawi vill inte göra ett program där man pratar om tunga frågor men inte får gå djupt in i dem.

– Man måste få in nya vinklar, få måla upp något slags värld. Det är svårt när man har flera gäster i ett program och alla får sitta och gagga. Min roll att göra lite mer svåra ämnen lättillgängliga för tittarna, säger hon.

"Edit: Dirawi" är, som namnet antyder, en del av SVT:s ungdomssatsning edit.se som lanserades i våras. Satsningen är tänkt att ha "betoning på rörlighet och delaktighet".

Men Dirawis nya program vänder sig inte enbart till unga tittare, och sänds inte heller bara på webben.

– Vi vänder oss till en mixad publik. Dessutom ger det bra signaler att det sänds i tv – ofta när man vänder sig till unga vuxna hamnar det enbart på webben. Det är bra att sådana här frågor blir en del av det vanliga tv-utbudet, säger Gina Dirawi.

"Edit: Dirawi" har premiär den 15 oktober klockan 22:15 SVT 2. Först ut är artisten Silvana Imam. Bland övriga gäster finns bland andra komikern Soran Ismail, skådespelerskan Saga Becker, författaren Duraid Al-Khamisi och artisten Rosh.

Mer läsning

Annons