Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Lindorff: "Fantastisk säsong"

/
  • Linda LIndorff tycker att
  • Årets tv-bönder: Marcus Andersson, Daniel Johansson, Stefan Hildingsson och Pontus Hugosson.
  • Linda Lindorff under inspelningarna av årets omgång av TV4-succén

Rekordstora brevskördar, slottsskandaler och starka känslor. "Bonde söker fru"-hösten har innehållit det mesta.
– Det har varit en fantastisk säsong, säger Linda Lindorff inför det sista avsnittet.

Annons

Årets omgång av "Bonde söker fru" är den tionde i ordningen och att jubileumssäsongen skulle bli något alldeles extra stod klart redan i våras – över 1 000 kvinnor skickade då brev till hästbonden Pontus Hugosson.

– Det började med en rekordstor brevskörd. Det är nästan orimligt att en människa kan få så många kärleksbrev, säger programledaren Linda Lindorff som förklarar succén med att Pontus är en "ung, snygg och charmig kille som dessutom håller på med hästar".

Trots det har Pontus Hugosson inte lyckats särskilt väl med kärleken. Linda Lindorff har redan avslöjat att det inte blir någon djupare relation mellan honom och Lisa Johansson.

– Men även om det inte blivit någon kärlek mellan Pontus och Lisa har han ändå fått känna att det här har gett mycket. Han har lärt sig mycket om sig själv, säger Linda Lindorff.

Dramatiken i "Bonde söker fru" fortsatte sedan på slottet. När favoriten Matilda Tärnhammar valde att hoppa av bestämde sig köttbonden Marcus Andersson plötsligt för att skicka hem alla sina frierskor.

– Det var nästan en Bonde-skandal. Man får ju inte göra så, säger Linda Lindorff.

Marcus fick sedan börja om med sju nya tjejer hemma på gården i Odensbacken. Med facit i hand tycker Linda att det blev "konstigt".

– Marcus kände också att det blev lite för mycket. Det är ju svårt att hantera så många och försöka få en känsla för någon, det blir mer som en stor fest. Men sedan hittade han Isabelle och det blev ju en romans, utan att avslöja vart det leder. De pussades ganska mycket där i Spanien, säger hon.

Säsongens tredje stora snackis är utan tvekan den middag där Kajsa Johansson och Madeleine Karlsson förstod att älgbonden Daniel Johansson bara hade ögon för Alexandra Sandström. Ögonblicket när alla fyra sitter tysta runt matbordet, innan Kajsa och Madeleine säger att de vill åka hem, är själva definitionen av dålig stämning.

– Det är precis som att det vore en riktig filmscen. Det är så spännande, man känner verkligen hur tryckt stämningen är. Nervositet och anspänningar, sedan tycker jag också att tjejerna var väldigt coola, säger Linda Lindorff.

Programmets tittarsiffror har under hösten varit högre än på många år och TV4 har beställt en säsong till – det lär dock bli betydligt fler än så.

– Det säger sig självt, det är TV4:s största succé. Det är klart att det fortsätter i flera år framöver. Jag kommer att gå med käpp och rullator och söka bönder i hela landet, säger Linda Lindorff.

Säsongsavslutningen, där tittarna får se hur det gått med relationerna efter inspelningen av "Bonde söker fru", sänds i TV4 klockan 20.00 på onsdagen. (TT)

Läs mer:

Kärleken spirar i "Bonde söker fru"

Svåra slutval i "Bonde söker fru" - här är tjejerna som bönderna valde

Alexandra Sandström om blickarna på stan: "Det är mycket tissel och tassel"

Mer läsning

Annons