Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tro, hopp och kärlek" får ny säsong

/
  • Mark Levengood och

Den första säsongen blev en succé. Nu är det klart att "Tro, hopp och kärlek" kommer tillbaka i SVT nästa år.
– Jag hoppas att vi får en lite större etnisk variation i programmet, säger programledaren Mark Levengood.

Annons

"Tro, hopp och kärlek", där präster sökte kärleken, hade premiär i SVT i september och blev genast populärt bland tv-tittarna.

– Det var kul att ettan blev så sanslöst framgångsrik, jag trodde att det skulle bli mycket smalare än vad det visade sig vara, säger programledaren Mark Levengood.

– Folk har fastnat för att de som deltog i programmet var så vanliga, att det fanns en igenkänning.

Sedan säsongsavslutningen i oktober är det således många tittare som hoppats på en fortsättning - nu har SVT också beslutat att en andra säsong kommer att sändas under 2016.

– Hurra! Jag är väldigt glad för jag tycker att det här är hemskt skojigt. Jag tycker också att vi lärde oss saker av den första säsongen som vi kan använda oss av i den andra, säger Mark Levengood.

Som vadå?

– Som att inte ha fullt så många kandidater som dejtar prästerna, utan att man också får lära känna dem lite bättre. Sedan var det som jag trodde, att präster som är själasörjare har mycket bra tankar om förhållanden och kärleken, och det vill man också ha utrymme för.

Den andra säsongen inleds så smått med ett avsnitt i mars där prästerna presenteras. Sedan drar det i gång på allvar i september med de vanliga avsnitten.

– Jag tror att vi kommer att ha lättare att hitta kandidater den här gången och då hoppas jag dels att vi får en lite större etnisk variation. Sedan skulle jag tycka det var roligt om vi hade en homosexuell kandidat, säger Mark Levengood.

Skulle en imam eller en rabbin kunna vara med i programmet?

– För min del, absolut. Det vore spännande och om man tänker sig att det här skulle bli en långkörare tror jag att det skulle vara en väldigt bra variation. Nu har vi ju sagt att det är präster och "tro, hopp och kärlek" är ju ett citat ur bibeln men det i sig är väl inget hinder. Det enda du inte kommer att få se är katolska präster som söker kärleken.

Mer läsning

Annons