Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yohio mötte Malou von Sivers

/
  • Yohio och Malou von Sivers pratade om allt från artistens uppväxt och filmkarriär till hans scenskräck och nya skiva.

Under måndagsförmiddagen gästade den Sundsvallsbördige artisten och skådespelaren Yohio tv4:s studio och programmet Malou efter tio.

Annons

På måndagen var det dags för säsongspremiären av tv4:s program Malou efter tio. Och på gästlistan fanns bland annat artisten Yohio.

I studion pratade Yohio och programledaren Malou von Sivers bland annat om artistens roll som den föräldralöse Linus i SVT:s nya serie "Jordskott" som har premiär den 16 februari.

– Det är lite fantasy över serien, berättade Yohio som själv är ett väldigt stort fan av fantasy, inte minst i bokform.

– Jag läser så ofta jag kan, tillade han.

För Malou von Sivers berättade Yohio också om hur kritisk han är till sin generations dåliga läsarvanor.

– Jag är övertygad om att det är smartphones och läsplattors fel att barn och unga inte kan stava ordentligt. Deras enda läsupplevelse sker via instagram och facebook där de bara läser varandras felstavade kommentarer, sa han och tillade:

– Jag tycker att skolan måste göra läsandet mer intressant för eleverna. Det största felet skolan gör är att läraren väljer ut en bok som hela klassen ska läsa, och det är fel. Alla har inte samma smak.

Just nu är Yohio mitt uppe i att skriva låtar och spela in sin nästkommande skiva som enligt honom enbart kommer att vara på japanska.

– Jag har spenderat väldigt mycket tid i Sverige de senaste åren, så nu siktar jag på Japan igen. Men självklart hoppas jag att även mina svenska fans kommer att gilla den nya skivan, sa artisten.

Mer läsning

Annons