Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV4 sommarsatsar med "Stadskampen"

Annons
TV4 storsatsar i sommar på den kringresande folkfesten "Stadskampen" med David Hellenius och Peter Magnusson. Under sju lördagar reser de runt till lika många olika svenska städer.

- Det ska märkas att sommaren tillhör TV4, säger programchefen Anders Knave.


I själva upplägget är "Stadskampen med David och Peter" relativt lik föregångaren med Sofia Wistam och Staffan Ling. Men förutom att tävlingarna nu är tuffare, ska även varje stad samarbeta för att restaurera ett nedgånget torp i inslaget "Total torp makeover". Det lottas senare ut bland tv-tittarna.

- Det blir en actionrenovering av ett skruttigt torp. Tanken är att invånarna i de olika städerna ska samarbeta med en lokal kändis. Hela arbetet överses av Matte Carlsson och Willy Björkman från "Bygglov", säger Anders Knave.

Programmet ska även bli mer fartfyllt och innehålla mer humor. Programledarna David Hellenius och Peter Magnusson, från "Idol" och "Hey baberiba", är de som ska se till att löftena uppfylls. "Stadskampen" är deras första familjeprogram.

- Jag tror att TV4 har gjort en miss, säger David Hellenius och skrattar. Nej, men allvarligt så känns det naturligtvis jättekul att få förtroende att göra en sådan här pass stor produktion. Och ju större förväntningar folk har desto mer utmanande är det. Dessutom är det kanske dags att bli folkkär nu när man gör ett program som hela familjen tittar på. Jag är redo för det, men kanske inte Peter, säger David Hellenius.

Hans kollega Peter Magnusson säger att "Stadskampen" ska vara mer på skoj och inte så allvarsamt.

- Förra omgången var ju också rolig, men det blir lätt för mycket allvar när det blir dags för tävling. Det ska kännas lättsamt, säger han.

"Stadskampen med David och Peter" är TV4:s största satsning någonsin. Men det är inte bara själva programmet som kommer att märkas under sommarturnén. Med på resan är även systerkanalerna TV400 och TV4 Film som båda gör egna satsningar som är kopplade till programmet. TV400 sänder från den officiella efterfesten och kollar in trender i respektive stad och TV4 Film kommer att visa film för stadsborna efter att tävlingarna avslutas. De städer som har valts ut är Luleå, Gävle, Karlskrona, Kalmar, Uddevalla och Linköping. Premiären sker i Luleå den 9 juli och de två vinnande städerna möts i finalen i Visby den 3 september.

- Det här är inte bara ett tv-program utan ett event. Vi kommer till exempel även att ha "Nyhetsmorgon" på plats i varje tävlingsstad. Om den förra omgången av "Stadskampen" var som strandlekar så är det mer som "Fear factor" nu, säger Anders Knave, programchef på TV4.

TV4 ser också "Stadskampen" som ett tillfälle att informera tv-tittarna om den kommande nedsläckningen av det analoga tv-nätet som sker i höst.

- Det är så mycket som händer i mediavärlden just nu. Det är jättemycket som folk behöver lära sig när det gäller digital-tv och vi vill bidra med vårt stöd. Och det känns jättebra att få göra det med en folkfest som "Stadskampen", säger Anders Knave. (PM)

Mer läsning

Annons