Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung eldsjäl tar plats på scen

/
  • Niklas Bjermkvist.
  • Drömmen för Niklas Bjermkvist och hans Backdoor Productions är att boka ett stort punkband till stan, till xempel Dia Psalma eller Charta 77.
  • Sextonårige Niklas Bjermkvist genomför sitt allra första egna musikarrangemang på Pipeline ikväll.

Entreprenörer kan ta alla möjliga skepnader. En av dessa är sextonårige sundsvallskillen Niklas Bjermkvist, som ikväll ror i land sitt allra första egna musikarrangemang under namnet Backdoor Productions.

Annons

Med hjälp av studieförbundet Sensus samt Ung Pott fick Niklas finanser nog för att kunna arrangera en första spelning på Pipeline. Och målsättningen är han tydlig med redan från början.

– Jag vill kunna leva på det här, längre fram. Men i dagsläget känns det bara väldigt kul att göra vad man själv vill. Man får dessutom erfarenheter och tillfällen att knyta kontakter som man har användning för i alla möjliga situationer, säger Niklas.

När Backdoor Productions drog igång var Niklas en av fyra inblandade. Ett arrangemang hann göras, även denna gång på Pipeline, innan gruppen splittrades och de intjänade pengarna försvann mystiskt. Då kände Niklas att det var läge att fortsätta på egen maskin. Och det har redan diskuterats möjligheter för samarbeten med både Scenkonstbolaget och Pipeline.

En levande livescen

Niklas förklarar att arrangemangen inte kommer att hållas inom någon särskild nisch, och berättar vidare att det både har skissats på såväl punk- som trubadurkvällar. Tanken är att Backdoor Productions till en början ska arrangera uteslutande på Pipeline, då Niklas än så länge är för ung för att arrangera på många andra ställen.

– Det som är positivt med Sundsvall är att det redan finns en levande livescen, med massor av lokalband. Själv har jag aldrig spelat – jag kan inte ta ett ackord eller sjunga en ton – men det här är mitt bidrag till musiken. Så poetiskt det lät, säger Niklas och skrattar.

Stora punkband på gång

Drömmen för Backdoor Productions vore att ta ett större punkband till stan, där Niklas bland andra nämner Dia Psalma eller ett återförenat Charta 77 som exempel.

– Det enda som egentligen ska klaffa är datum och pengar. Jag har haft kontakt med Per i Charta 77, och han sade att om jag bara hade hört av mig tidigare, hade de kunnat spela ikväll.

Även om inte punklegenderna tog sig till Sundsvall just ikväll, finns det ingen anledning att misströsta. Ikväll står nämligen en treklöver hungriga rockband på Pipelines scen: Another Side, Yellow Rat Bastards och Degeneration. En kväll som borde ge mersmak både för Backdoor Productions och dess besökare.

Mer läsning

Annons