Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmanare på hemmaplan

/

I morgon drar "Gladiatorerna" i gång. Bland utmanarna finns Sundsvallsborna Clara Jonsson och Anton Sjöberg. En dröm gick i uppfyllelse.

Annons

Det krävs både en bra fysik och ett starkt psyke för att klara av programmets tuffa utmaningar. För träningsfantaster som Clara Jonsson, 19, och Anton Sjöberg, 19, var det inget problem.

Clara Jonsson har ägnat sig åt bland annat ridning, dans, basket och thaiboxning. Nu mera hittar man henne oftast på sitt lokala gym.

– Jag älskar att röra på mig och har alltid varit lite sprallig, säger hon.

Anton Sjöberg har även han varit aktiv genom åren. Han har spelat ishockey, innebandy och fotboll. Numera tävlar han i tyngdlyftning för Sundsvalls Atletklubb och ska vara med i Junior-SM.

– Träning är en passion och livsstil för mig. Jag mår bra av det och gillar att utmana mig själv, säger han.

Hur de kom med i programmet skiljer sig åt. Anton Sjöberg sökte till programmet och fick chansen att kvalificera sig in genom en rad tuffa fysiska tester. I slutskedet av kvalet var det många deltagare som var sjuka eller hade åkt på skador, det behövdes fler. Anton Sjöberg fick idén att ringa Clara Jonsson som han kände sen innan. Hon tackade snabbt ja och tog chansen. Om deras väg till programmet skiljde sig åt, så var deras glädje lika stor när beskedet kom. De hade kommit med.

– Jag började gråta. Det hade varit ett jobbigt läger och jag hade inte så höga förhoppningar. Jag blev verkligen jätteglad, säger Clara Jonsson.

– Det var en stor lättnad. Jag var helt slut efter träningslägret, det var mycket stress och väntan var nervös, säger Anton Sjöberg.

För båda två var det en dröm som blev sann. De tittade på programmet som små och redan då lockade det att vara med.

– Det är en stor grej för mig, speciellt när det spelas in i Sundsvall, säger Anton Sjöberg.

Att tävlingen hölls i bådas hemstad var också nått som märktes när det var dags för tävling och de steg in på arenan.

– När jag såg min hejarklack blev jag väldigt rörd. Hela min familj, släkt och vänner satt och hejade – det var så roligt, säger Clara Jonsson.

Att Clara Jonsson och Anton Sjöberg är tävlingsmänniskor märks, båda två hade målen högt satta. De skulle vinna.

– Fanns inget annat mål. Alla utmanare är tävlingsmänniskor med samma mål, säger Anton Sjöberg.

Mer läsning