Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer i TSOOL-lägret?

/

Annons
The Soundtrack Of Our Lives släppte för ett år sen sitt fjärde album Origin Part 1. Ett album som måhända inte kom upp i samma höjder som föregångaren Behind the music, men låtar som Big time, Mother one track mind, Lone summer dream och Transcendental suicide var inte de enda ljuvligheterna på skivan. De höga listplaceringarna och de fyllda konserthallarna var ändå givna.
Framgången skulle också få en snabb efterföljare. Bandet berättade tidigt att de hade spelat in dryga 40 låtar och del två av skivan snart skulle finnas ute. Bandet uppgav dessutom att flera guldkorn medvetet sparats och det fanns ingen anledning att misstro en fortsatt lysande karriär för bandet.
Men nu är ett nytt oktober kommet och inget nytt album är i sikte. Och nu gör initierade uppgifter gällande att bandet börjat ifrågasätta sin existens. Att bandet hamnat i koma, och att det till och med är tveksamt om tvåan kommer att släppas överhuvudtaget.
På bandets hemsida pratas det om att bandet ska gå in i studion igen för att spela in uppföljaren till förra albumet. Men innan dess ska det släppas ett samlingsalbum med outgivna singelbaksidor. Gammal skåpmat ska ges ut på nytt.
Att ett band tappar sugen, kreativiteten eller att bandmedlemmar har svårt att dra åt samma håll är inte ovanligt. Men här är det annorlunda. Ett nytt album finns redan inspelat och klart för utgivning. Men något har uppenbarligen hänt.
Det senaste albumet hade ingen hitlåt a la Sister Surround, men ett nytt album är hursomhelst lika predestinerat att sälja sina 15-20.000 exemplar bara här i landet. De har dessutom många fans internationellt att luta sig mot. Och det är sannerligen inte alla band förunnat. Det är snarare en tanke som för den stora massan av band stannar vid en svindlande, naiv dröm. Tusentals band i landets replokaler kämpar år ut och år in för att få samma sken från spotlightsen utan att lyckas.
Så vad är Ebbot Lundberg och kompanis ursäkt för att inte följa planen? Inga utomstående har en aning vilka tankar som försegår i TSOOL-lägret, men det vore onekligen en stor skam om man inte gav ut skiva nummer två. Och med en skivbransch som sägs vara i gungning så måste väl ett relativt storsäljande band som TSOOL vara något som deras skivbolag egentligen inte har råd att vara utan.
Eller är det, hemska tanke, så enkelt som att det är ett krasst kommersiellt tänkande som råder i bandet? Att avsaknaden av en ny stor hitsingel fått bandet att ge upp? Att konstnärlig kreativitet och stolthet för sitt material inte är något värt om man inte kan lukta sig till dollarbuntarna?
Eller, glädjande tanke, är det så enkelt som att de i väntan på ett monstruöst bra album omvärderat sitt tidigare inspelade material och vill komplettera det med nya låtar innan utgivning?

Mer läsning

Annons