Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgjort ungdomsdrama

/

Sandor/slash/Ida

Annons
Betyg: 4

Sara Kadefors August-prisade bestsellerroman med samma namn handlar om två ungdomar, Ida och Sandor. Båda känner sig värdelösa i tillvaron och längtar innerst inne efter något annat eller kanske efter att att vara någon annan.
Ida bor i Stockholm. Hon har bimbostämpel på sig och är en alltför typisk partytjej, som dricker alltför mycket och har ett avancerat sexliv med betydligt äldre killar. Alltför ofta måste hon vara ett slags stöd för sin arbetslösa och djup deprimerade mamma.
Sandor, med ungerskt ursprung, bor i Göteborg. Han dansar balett, är okysst och har aldrig varit tillsammans med någon flicka. Av sina jämnåriga blir han ofta stämplad som bög.
Sandor och Ida börjar chatta med varandra på nätet, och i början ljuger om sig själva men så småningom kommer de allt närmare den privata sanningen.
Filmen är både välgjord och välspelad, inte minst det senare. Aliette Opheim och Andrej Lunusjkin övertygar starkt i sina respektive huvudroller. De har en närvaroladdad naturlighet i både agerandet och replikföringen. Även i birollerna betonas det trovärdiga i varje dialog, med ett alldeles äkta och extra plus till Lia Boysen, i rollen som Idas svårt utsatta mamma.

Mer läsning

Annons