Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var inte några puckon - klä på er, tjejer!

Annons
Fikade med en kompis häromsistones. Som vanligt ägnade vi mycket tid åt att förfära oss över dagens ungdom. Just den här gången var ämnet kläder eller brist därpå. En nattklubb i stan har nämligen en hemsida med vimmelbilder från diverse klubbkvällar pyjamaspartyn, underklädesshower, singelfester. Förvisso blir man redan i dörren upplyst om att om man går in på klubben så tillåter man sig fotograferas. Men jag tror inte att unga tjejer riktigt förstår vidden av det. Inte för att idiotförklara unga tjejer på något sätt jag var, tills helt nyligen, själv en ung tjej men så mycket livserfarenhet har man sällan fått vid 18 års ålder att man vet hur mycket av det som händer i tonåren kan komma tillbaka vid de sämsta av tillfällen senare i livet.
Hur som helst. Många av bilderna på hemsidan är rentav porriga. Dyngfulla tjejer poserar glatt för kameran. Är det verkligen roligt när bilder där du tar din tjejkompis på brösten dyker upp på nätet? Eller när du gick underklädesmodell i genomskinliga underkläder och kameramannen tog en närbild snett underifrån? Eller när det var pyjamasparty och ni dök upp i pyttesmå negligéer och visade trosorna? Kan det fortfarande vara så att tjejer anno 2005 inte har fattat att man inte blir mer respekterad ju mindre kläder man har på sig? Det måste vara så att budskapet inte har nått fram, eftersom det verkar bli värre och värre.
Allra värst är försvarstalen. \"Jag klär mig så här för min egen skull, inte för någon annans\". Jo tjena. Jag känner mig själv ofta motiverad att gå till jobbet i ett slinkigt nattlinne bara för att det känns så bra att ha på mig det när jag är hemma. Skulle säkert göra succé på arbetsplatsen i hela fem minuter innan någon skulle be mig gå hem och byta kläder.
Jobbigast av allt är att ingen har någon aning om var de här bilderna tar vägen. I början på juli skrev tidningarna om Big Brother-kändisen Carolina Gynning som, utan sin vetskap, såldes som eskortflicka på en tysk hemsida. Med tanke på var bilder kan hamna (jag vågar knappt tänka på det) så var det ändå ganska harmlöst.
Det kanske är så att jag helt enkelt inte förstår. Det kanske finns något jättebra skäl att visa trosorna för hela världen. Tänk till exempel på vad bra det gått för alla uppumpade blondiner därute. Pamela Anderson hon har dragit på sig hepatit c och har snart gift sig med samme man tre gånger (den man som gav henne sjukdomen hon kommer att bära hela livet, och som hon sa hade misshandlat henne inför barnen). Linda Rosing känd för att ha sex i tv och att vara sjukligt besatt av att vara med i Playboy, utsedd till Sveriges 54:e mest osexiga person. Och så Anna Nicole Smith. Stackars tjej, är väl det snällaste man kan säga.
Vad har ni för förebilder tjejer? Varför har ni fått för er att det är bra att ses som ett lättfotat pucko? Och har inte föräldrarna någonting att säga till om längre?

Mer läsning

Annons