Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsrutiner med humor!

/

Södra berget: Ronny Eriksson, Anna-Lotta Larsson, musiker: Benneth Fagerlund, Martin Tallström

Annons
Den som tidigare sett och hört Ronny Eriksson vet att han är mannen som med små medel får en publik på knä. Han kan som ingen annan lägga ut texten med både humor och skärpt satir.
I går kväll spelade Ronny och Anna-Lotta upp ett äktenskapsdrama i ord och ton.
Showen som kallas \"Kärleksånger\" är en sorts fortsättning på denomtyckta tv-serien \"Lid i natt\". Det hela startar med att Ronny är ute på turné försöker få oss att tro att han lever något slags röjarliv med brudar och kröken. I hemmets lugna vrå befinner sig en uttråkad Anna-Lotta som med sina dagdrömmar får tiden att gå. Hon bekänner vid ett telefonsamtal med Ronny att hon varit otrogen så han kommer hem på momangen och sedan är den riktiga karusellen igång. Det gnabbas och käftas och de skyller problemen på varandra och försöker att bena ut vad som gått snett i det trettioåriga äktenskapet.
Det blir ett ibland litet tjatigt ältande som resulterar i skilsmässa. Anna-Lotta tar sitt pick och pack och drar och Ronny börjar leva ungkarlsliv på krogen efter villiga blondiner. Som 50-plussare är oddsen dåliga för att han skall lyckas.
I monologerna där han försöker få klarhet i sitt trasiga liv och längtan efter frun, visar han sin bästa stå-upp-komiker-sida med biktska och bäska kommentarer om etablissemanget. Tyvärr slinker det med ganska mycket skåpmat, som för länge sedan borde förpassats till skrothögen.
\"Kärleksånger\" är inget Strindbergdrama utan en lättsam och humoristisk blandning av teater och musik. Det mesta i showen cirkulerar kring soffan, en symbol för det svenska folkhemmet, där meningsskiljaktigheterna ventileras. Det avslutas nästan som i sagans värld, Anna-Lotta och Ronny återförenas och allt blir åter frid och fröjd.
Förutom de talade inslagen har Ronny, som både skrivit och regisserat föreställning, valt ut en variationsrik repertoar, från ballader till medryckande latintoner. Med utrycksfull inlevelse bjöd Ronny och Anna-Lotta på härlig sång fint stöttade av pianisten Benneth Fagerlund och gitarristen-banjoisten Martin Tallnäs.
Ytterligare tre kvällar finns chansen att njuta av det här humoristisk äktenskapsdramat.

Mer läsning

Annons