Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värt att uppgradera?

/

Annons
Xbox 360 släpptes i fredags, men senast igår rekommenderade jag en kompis att köpa den gamla Xboxen istället. Varför? Jo, är man nämligen inte ...
A: En manisk spelrecensent som tjänar pengar på att recensera spel
B: Oljemiljonär
C: Obotlig spelsamlare
... så är det dumt att lägga ut fyra tusen just nu.
Jag hyser inga tvivel om att Xbox 360 förr eller senare kommer att vara precis lika prisvärd som Xboxen är nu, men det är förr eller senare. Få konsoler är nämligen prisvärda vid releasen. Playstation 2 hade inte ett bra spel på ett år och Gamecuben övertygade ingen med Luigi´s Manson. Xbox hade förvisso fantastiska Halo, men inte ens Halo, Rallisport Challenge 2 och Riddick tillsammans är värda de femtusen konsolen faktiskt kostade vid releasen.
Efter bara några månader sjönk priset med nästan tvåtusen och idag kan du hitta dig en box för endast en tusenlapp. Och nu har man dessutom tillgång till hela spelskatten. Många av titlarna är dessutom något äldre vilket gör att man kan hitta dem både som Xbox Classics eller bättre begagnade.
Nu sitter jag inte här och säger att du ska ligga en generation efter den förra och vänta fyra år med att köpa en konsol. Det är befängt. Men det är också väldigt dumt för den vanlige Svensson att skaffa en 360 idag. Vänta bara ett år så har prislappen sänkts och spelutbudet förbättrats.
Låt oss istället titta lite på Xboxen och vad som är värt att spela till den. Det absolut bästa spelet du kan köpa till Xbox just nu är Bungies Halo 2. Föregångaren var bra, men tvåan utklassade det på alla punkter. Live!-läget var ljuvligt och banorna var inte alls lika långa och sega som i det första spelet. Ska du bara ha ett Halo (fast egentligen ska man ha båda två) är del två att föredra .
En annan serie där tvåan är flera kilometer bättre än ettan är svenska Rallisport Challenge 2. Det bästa rallyspelet någonsin och ett typexempel på hur bilar i spel verkligen ska kännas.
Sverige var bra på det här med att utveckla Xboxspel och en annan favorit som också har sitt ursprung här är The Chronicles of Riddick. Så ska filmlicenser skötas.
Annars är Conker´s Live & Reloaded det bästa som släpps i år till formatet och egentligen även Xboxens enda plattformsspel. Den bakfulle ekorren Conkers bravader är lika dråpliga som underhållande och ett solklart måste för alla lite äldre. Lägg sedan till alla stora multiformattitlar som nästan alltid är bäst på Microsofts konsol.
Jag är absolut inte negativ till 360, men det är ofta väldigt dumt att köpa en konsol på releasen om den inte är dödligt billig eller har hysteriskt många topptitlar. Så köp en gammal konsol nu och satsa på 360:n nästa år istället. Förslagsvis när Playstation 3 släpps eftersom konkurrerande företag brukar ha en vana att göra ordentliga prisdrop just då.

Mer läsning

Annons