Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans spel: Intensivt räddningsarbete

/

Rainbow Six Lockdown PS2, Xbox, Gamecube

Annons

Det solkiga garaget ligger öde och mörkt framför dig. Allt är stilla. Du har ett mål att rädda Sydafrikas president som kidnappats under ett fredsmöte i huvudstaden Pretoria.
Rainbow Six Lockdown kastar in dig i en handlig där du agerar gruppledare. Du styr dina tre medföljare med enkla kommandon och ansvarar för allas liv och säkerhet.
Spelet går ifrån sina föregångare något och den största skillnaden är att det är snäppet enklare. Antalet kommandon är exempelvis färre än i de tidigare versionerna, något som både har fördelar och nackdelar. Tempot blir högre vilket är ett plus, men samtidigt försvinner en del av närvarokänslan i spelet och konversionerna blir platta. Det är svårt att bygga upp en relation med dina medhjälpare och du gråter inte blod om någon av dem dör.
Men generellt sett är Rainbow Six Lockdown underhållande, trots att det är enerverande att spela FPS på konsol. En hel del nyheter liksom kraftigare vapen och inbäddade minispel ger spelet en ny känsla, men kanske har det gått ifrån originalet lite väl mycket för de inbitna fansen. Ett stort plus är den underhållande multiplayer-delen som stödjer upp till åtta spelare.
(Fotnot: Rainbow Six Lockdown kommer på PC våren -06)

Mer läsning

Annons