Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi älskar Kristet"

/

Hultsfred (lördag): The Kristet Utseende

Annons
Redan 30 minuter innan utsatt tid saluterar tusentals fans återkomsten. De är lyriska. Uppblåsta kondomer flyger i luften. Toalettborstar riktas rytmiskt mot scenen. När erotikpunkarna med smak för sällskapsdrycker äntligen går på är bandets trogna snusksekt helt tokig. Det dånar i det överfulla Atlantistältet.
Frontmannen Jörgen Fahlberg glider in i en ondskefull heltäckande skinnhuva, svart kjol och matchande predikanttopp. Humor redan där. Han avmaskerar ansiktet och kastar ut de genomskinliga latexhandskar han nyss gjort entré i.
Sen fortsätter tältmötet. Med lika delar galna tungotal och våldsam toalettrock. Oftast är det svårt att ens höra musiken och pastor Fahlbergs sång för den totala responsen. Publikens allsång på Tommy Tommy, Pang på pungen i Portugal och Quinna överröstar allt i tältet. Mäktigt.

Glada att vara tillbaka
Det är omöjligt att ta miste på hur genuint glada medlemmarna är över mottagandet.
Nyladdade Kristet Utseende låter tajt och säkrare än någonsin i sin nya sättning. Vill man vara gnällig är ljudet inte det bästa och mycket av gitarristerna Janne Wiklunds och Michel Lansinks Slayer-gnid är svårt att urskilja.
Men det spelar ingen roll. Det är inte det som är grejen. När introt till metal-klassikern Raining blood övergår i Bärs som bärs, pastorn biter av nacken på en gosedjursgås och kastar mjukoffret över publikhavet förstår man att en hel festivalgeneration kommer att bli frälst i sommar.
Halleluja.

Mer läsning

Annons