Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Videorecension - Scrubs

Annons
Absurd humor i sjukhusmiljö
Scrubs
DVD
Säsong 1

Efter år av seriösa läkarserier som Cityakuten och Tredje skiftet kom år 2001 plötsligt en ny TV-komedi som utspelar sig på ett sjukhus: Scrubs. Absurd, rolig och med lagom seriösa undertoner har Scrubs snabbt blivit populärt såväl i Sverige som i hemlandet USA.
I första avsnittet kommer läkarpraktikanten John \"JD\" Dorian till sjukhuset Sacret Heart för första gången. Där arbetar han tillsammans med sin gamla kompis Turk och den snygga praktikanten Elliott, sköterskan Carla, dryga läkaren (tillika JD:s ofrivilliga mentor) Dr Cox och den ondskefulla överläkaren Dr Kelso. Många klipp utspelar sig i JD:s fantasi (i likhet med Ally McBeal), och seriens succé kan nog härledas till skådespelarnas komiska insatser och personkemin mellan dem.

I dag släpps första säsongen på DVD i Sverige. På fyra skivor finns alla 24 avsnitten och en hel del roligt extramaterial. Den obligatoriska musikvideon till seriens temalåt kunde lika gärna ha skippats (det är en ganska tråkig video, dessutom), men att titta på så kallade \"outtakes\" med ett så här slipat gäng är ett rent nöje. Mycket tid används till att visa hur man jobbar under inspelningen, hur man improviserar manuset och gör omtagning på omtagning - varje gång med en nypåhittad replik. Intervjuer med alla de större rollinnehavarna finns också med.

Bonusmaterialet är således ganska standardiserat, man får det man vill ha och väntar sig - varken mer eller mindre. En sak som saknas är det lilla häfte som finns med de flesta DVD-boxar där det brukar finnas en lista över episoderna och en kort beskrivning av handlingen för varje avsnitt. Det skulle göra det lättare att orientera sig i serien, och letar man efter ett speciellt avsnitt så slipper man gå igenom alla fyra skivorna. Men det är en väldigt liten detalj.

Den här boxen kommer förmodligen att hitta sin plats i DVD-hyllan hos alla fans av JD, Turk och de andra. Serien är trots allt en av de absolut bästa komedierna på TV just nu.

Mer läsning

Annons