Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterstudion i skallen

/

Och här kommer han nu, på väg uppför den långa backen … och det ser bra ut, det ser bra ut! Oj, ja … ha ha! Det går så lått så lätt … viiilken åkare han är! Så där låter de, Jacob Hård och Anders Blomquist, i tv. Och i mitt huvudet.

Annons

Jag erkänner: Jag hör röster. Senast, när jag körde några varv i 2.5 km-spåret på Södra berget, ett lunchpass, i veckan. Solen sken över Ängen, sportlovslediga barn med föräldrar och riktiga skidåkare hängde eller pustade ut efter turen eller bara gassade i solen. Det var en perfekt dag för skidåkning. Hade jag travesterat Carl i Snobben här hade jag lagt till ett syrligt: Sedan började loppet …

Ni som vet ni vet att det i så fall hade varit kul. Spåren gnistrade när jag stapplade iväg på mina röda, vallningsfria, Splitkein. Att det låter om vallningsfria skidor bryr jag mig inte om. Jag hör ju inte det där vinande ljudet som så många har svårt för.

Jag har en iPod i fickan och lurar i öronen. Patti Smiths version av "Are you experienced" från hennes fina coveralbum "Twelve" går igång när jag stavar iväg. Men det är inte vad jag hör egentligen; det är firma Hård/Blomquist. Lugnt och fint, ut ur stadion, bra! säger Jacob Hård. Så där ja, det ser bra ut, det gör det säger Anders Blomquist. Ja, det gör det ju! säger Jacob Hård och skrockar belåtet.

Det kan inte bara vara jag. Visst hör ni dem också? Att det, just nu, är Jacob Hård och Anders Blomquist jag hör beror förstås på att vi levde med dem under VM-festen i tv från VM i Falun.

När jag spelade innebandy, förr, var det andra. Arne Hegerfors och Ankan Parmström.

Vilken passning! sa Arne Hegerfors. Den var fin sa Ankan Parmström.

Grabbarna måste åka mer skridsko sa Rolle Stoltz men, oups! – den rösten i huvudet hör inte hit, den dök upp från en annan tid, ungdomen, när man spelade hockey. Sorry.

Patti Smith är bra skidåkarmusik. Jessika Falks "Just do it" också, perfekt för flacka skogspartier, exakt rätt rytm, i alla fall innan firma Hård/Blomquist tränger igenom och tar över, i alla fall när jag diagonalar fram som Anders Blomquist säger om klassisk skidåkningslunk.

The Confusions nya har jag inte testat i spåret än, mer bilåkarmusik tror jag, men Red Meccas "Covered in rain" kanske kan spola bort Jacob Hård och Anders Blomquist ur Vinterstudion i skallen?

Om jag nu vill spola bort dem? Nu närmar han sig mördarbacken…oj oj oj… Jacob Hårds ödesmättade stämma när jag stavar fram mot en fruktade Smirnovbacken.

Att den fruktade backen är i ett spår intill behöver jag inte berätta, eller hur?

Mer läsning

Annons