Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vixen

/
  • 1980-talshårdrockarna Vixen har sedan några år tillbaka tagit upp bandet igen. I Blekinge slöt överraskande många upp för att få höra smakprov från nya kommande skivan och någon ungdomssynd som semiballaden Cryin.

Sweden Rock Festival, Sölvesborg (fredag):
Vixen Betyg: Vilken överraskning.

Annons
Visst har det varit lätt att tala sig varm om Vixens Sverigebesök, nostalgihaussat deras melodiösa hårdrock och skämtat om nätstrumpsattacken.
Men innerst inne har jag inte väntat mig mycket. Inget alls egentligen.
För i ärlighetens namn byggde de amerikanska tjejerna inte karriären på oförglömliga rockklassiker. De hade några hyggliga låtar i tidstypisk 1980-talsanda, inte så mycket mer. För den typen av band brukar nåt inaktivt decennium vara helt förödande.
Men så står de där på scenen och, om inte dominerar så åtminstone chockar svårt. Styrt av gitarristen Jan Kuehnemund och med nya sångerskan Jenna Sanz-Agero vid micken blandar Los Angeles-rockarna reliker från 1980-talsalbumen med helt nyskrivet material som Little voice och Love song.
Det låter kaxigt men melodiöst, charmigt men aldrig fånigt. Låt vara att det inte är Meshuggah-tajt hela vägen, men spelglädjen är omistlig.
Och runt omkring mig står medelålders män och sjunger med som om de bevittnar ett återuppstått Beatles. En absurd men rätt skön upplevelse.

Mer läsning

Annons