Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

We Are She har hittat hem

/

Härnösandsbandet She har spelat sin medryckande poprock sedan starten 2004. Men när trummisen byttes ut och en ny synthspelande medlem kom in i bandet, passade She även på att byta namn. Ikväll spelar det nydöpta We Are She i Birsta City.

Annons

– Namnbytet berodde egentligen bara på grund av att She var så svårt att hitta på Internet. Det var bara ett ord och dessutom ett väldigt vanligt sådant. Därför valde vi att byta namn, men ville ändå behålla She på något sätt, och det har funkat bra, säger basisten Erik Eurenius.

Sedan starten har bandet hunnit göra en uppsjö konserter, inspelningar och har dessutom fått medverka i soundtracket till två nordiska filmer, den svenska I taket lyser stjärnorna samt norska I et speil i en gåte. Under årens lopp har också We Are She utforskat den poprockiga genren och både doppat tårna i punkig pop och mörkare rock. Och bandets senaste trespårs-cd You’re too drunk to be sweet har en klar discoframtoning.

– Man söker sig hela tiden fram till något som känns bra. För ett och ett halvt år sedan förlorade vi vår trummis, som fick jobb som slagverkare hos Göteborgssymfonikerna. Vi tog in en trummis vi hade spelat med tidigare och passade även på att ta in en kille på synth. Sedan dess har vi hittat hem, det känns bättre att spela live och nu vi har en helt annan trygghet. Det blev väldigt lyckat, säger Erik Eurenius.

Ni har jobbat väldigt nära Sundsvallsproducenten Magnus Pejlert under åren. Vad är det som gör att ni trivs så bra med honom?

– Han är skön och har blivit en del av bandet, både personlighetsmässigt och musikaliskt. Han säger vad som är bra och mindre bra, och alltid på ett sätt som tilltalar oss. Vilket gör att vi lyssnar. Han tycker om att hänga med oss och gillar vår musik, och vi tycker att han gör ett bra jobb. En riktigt ömsesidig kärlek, säger Erik Eurenius.

We Are She fick ett smått otroligt förlagskontrakt med Warner/Chappell för tre år sedan, vars uppgift var att jobba mot ett skivkontrakt. Nu har kontraktstiden löpt ut och bandet samarbetar nu med det mindre Skellefteåbaserade independentbolaget A West Side Fabrication.

– Vi hamnade mellan stolarna hos Warner/Chappell men har fortsatt kontakt med dem. Men A West Side Fabrication fungerar bra. Det är ett mindre bolag och är därför väldigt lätt att hålla kontakten med, man får prata med rätt personer och får alltid raka svar, säger Erik Eurenius.

Ni håller till i Härnösand. Hur är musikscenen i staden?

– När jag flyttade hit 2005 tyckte jag att det var få band som spelade och rätt ont om musik överhuvudtaget. Men på senare år har det börjat bli mer aktivitet i Härnösand. Ungdomsgården Kåken har börjat fungera bättre och där är det ganska många yngre band som håller på, säger Erik Eurenius.

Mer läsning

Annons