Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV & Bildspel:Arwen - en blivande toppmodell?

/
  • 18-åriga Sundsvallstjejen Arwen Bergström är en av nio finalister i programmet Top Model på TV3. Hon fick åka med till Paris och tävla om ett jobb som fotomodell.
  • 18-åriga Sundsvallstjejen Arwen Bergström är en av nio finalister i programmet Top Model på TV3. Hon fick åka med till Paris och tävla om ett jobb som fotomodell.
  • Att Arwen känner sig trygg och har roligt framför kameran är något som ST:s fotograf kan bekräfta.

Som 16-åring blev hon upptäckt av en modellagentur i Frankrike. Då var inte modelljobbet något för henne. Nu, två år senare, ser vi henne tävla i TV3:s Top Model. Möt Arwen Bergström, Sundsvalls egen \"toppmodell\".

Annons
I går kväll såg tv-tittarna hur Sundsvallstjejen Arwen Bergström, 18 år, blev en av nio finalister i programmet Top Model på TV3 och fick åka med till Paris. Nu när inspelningen är klar är hon dock tillbaka i Sundsvall där hon pluggar samhälle-ekonomi på gymnasiet och jobbar extra på Subway.
Hur det gick för henne i tävlingen är än så länge hemligt, och nyfikna får ge sig till tåls till det sista avsnittet visas. Inte ens för pojkvännen Peter har Arwen avslöjat resultatet.
Redan för två och ett halvt år sedan, under en språkresa i Frankrike, blev Arwen upptäckt av italienska modellagenturen Elite. I en månad åkte hon på så kallade castings (där man visar upp sig för arbetsgivare) runt om i Milano, ungefär tio stycken om dagen. Arwen vantrivdes och kallar perioden för \"den värsta tiden i mitt liv\".
De pratade så mycket om att jag skulle banta. Det fanns inget kvar av mig - jag var lika lång som jag är nu men vägde så mycket mindre. Efter det ville jag inte längre, jag la modellandet på hyllan.
Men två år senare blev hon upptäckt på nytt. Arwen var en av sökandena till tv-programmet Robinson och blev kallad till intervju. Några månader senare ringde de upp henne och frågade om hon inte ville komma på intervju till Top Model istället. Det ville hon, och i går kväll fick hon se sig själv gå vidare till nästa avsnitt.

Nervös
Arwen berättar att hon är nervös för hur hon ska framställas i tv.
Jag är lite rädd för hur de ska vinkla mig som person, säger hon och skrattar. Tänk om de gjort mig till någon som jag inte är?
Hon har förmodligen ingenting att oroa sig för. Några divalater har Arwen absolut inte lagt sig till med. Tvärtom är hon ödmjuk och trevlig, och om de andra tävlandena har hon bara gott att säga.
Alla tjejer som dök upp till uttagningen var jättefina och jättesnälla, speciellt de nio som kom vidare. Jag trodde inte att jag skulle ha en chans att gå vidare, för de 24 som var med i början var så vackra.
Deltagarna i Top Model får ta emot mycket kritik från domarna, som bland annat består av den svenska toppmodellen Mini Andén. Arwen har inte låtit sig knäckas.
Jag tycker att den mesta kritiken är bra kritik, i alla fall när det gäller modellbranschen. Det är ju kritik som vi ska ta till oss för att det gynnar oss själva. Så jag försöker se positivt på det och inte ta åt mig av det dåliga, berättar Arwen.
Hur det går i programmet tycker hon inte spelar så stor roll.
Vi nio som har kommit vidare ska vara så otroligt stolta över oss själva, för det var så många som sökte. Vi har alla chansen att få fortsätta jobba som modell om vi vill, det vet jag att vi har.

Fakta:
Namn: Arwen Bergström
Ålder: 18 år
Sysselsättning: Gymnasiestudent, Subwaymedarbetare och deltagare i TV3:s modelltävling Top Model
Mest nöjd med: \"Min lilla rumpa\"
Catwalk eller foto?: \"Jag känner mig tryggast framför en kamera. Jag är så rädd för att snubbla när jag går på catwalken\"
Drömmodelljobb: \"Stora kampanjer där man får synas mycket\"
Modellförebilder: Sienna Miller, Kate Moss och Gisele Bündchen

Mer läsning

Annons