Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Många ville bli stjärnor

/
  • Det gäller att klara av vilda sång- och dansnummer för att kunna vara med i
  • Det gällde att lyckas följa med i dansinstruktören Marianne Orlins kvicka rörelser för att gå vidare i uttagningen.
  • Nervositeteten och förhoppningarna låg i luften i går när det var audition inför musikalen
  • Först fick de sökande göra ett danstest, därefter skedde den första gallringen. De som fick vara kvar fick då göra även sång- och scentest.
  • Robert Dröse och Anna Norberg, själva musikalstjärnor och engagerade i företaget Rymdens nöjen som ska sätta upp
  • Musikalen
  • Steppdans stod på schemat på auditionen – inte helt lätt.

Hårdskjutande stjärnor söktes i går. \"I hetaste laget\" ska sättas upp i stan och ett gäng hoppfulla sångare, dansare och skådisar samlades i Skönsberg för att slåss om en plats i gangsterkomedin – med krydda av dragshow.

Annons
Vi söker gangsters och vampar!
Robert Dröse från Rymdens nöjen visste vad han var ute efter på auditionen i Skönsbergs Folkets hus. Ett drygt femtiotal talanger från hela landet fanns på plats för att förhoppningsvis uppfylla hans önskan.
Rymdens nöjen är ett underhållningsföretag som ska sätta upp musikalen \"I hetaste laget\" i Sundsvall till hösten. De har tidigare satt upp föreställningar som \"The best little whorehouse in Texas\" och \"Camping\", och en stor del av ensemblen finns kvar sedan dess. Men Rymdens nöjen hoppades på att i går kunna fylla på med fler förmågor.
En av de som köade för att göra dans-, sång- och scenproven var Andreas Lutmark, 27, från Örebro.
Det vore jättekul att få en roll! Sundsvall är en känd musikstad, jag skulle gärna jobba här ett tag, sa han.
Andreas Lutmark har jobbat mycket som underhållare förut, på hotell på Cypern och Gran Canaria bland annat. En bakgrund som inte var ovanlig bland de sökande.
Sundsvallstjejen Caroline Söderström, 27, berättade att hon i perioder jobbat långt hemifrån som entertainer åt ett resebolag.
Nu känner jag mig för gammal för att åka ut så. Jag har tagit ett jobb på casinot här i stan i stället. Men jag hoppas på att få stå på scen igen med \"I hetaste laget\", sa hon.
Anna Norberg, en annan av frontfigurerna i Rymdens nöjen, var glad att så många efarna underhållare dök upp på auditionen. Rymdens nöjen hade annonserat på bland annat stagepool.se, en förmedling för artister.
Men det var mest tjejer och yngre förmågor på plats i går, trots att de sökte folk i alla åldrar och kön.
Folk söktes också till både mindre och större roller. Anna-Lill Karlberg, 24, från Uppsala, var sugen på huvudrollen. Hon berättade att hon gått på många auditions förut och att det blir mindre nervöst med tiden. Men eftersom hon helst spelar teater, kändes det ändå pirrigt i går, då hon blev bedömd för även sång och dans.
Fast i en musikal måste man kunna sjunga och dansa också. Men jag hoppas på att få spela teater jag skulle gärna göra Sugar Kane! sa hon.
Sugar Kane är huvudpersonen i \"I hetaste laget\". Ursprungligen är det en film, en klassiker från 1959, som därefter blivit en populär musikal.
I filmen spelas Sugar Kane av Marilyn Monroe. Hon är sångerska i ett tjejband som får två lite udda medlemmar. Det är Joe och Jerry, som klär ut sig till kvinnor för att få följa med bandet på turné i Florida. Joe och Jerry är på flykt från maffian i Chicago, och allt utspelar sig under ett glammigt 1920-tal.
Filmen är ju jättekul! Det ska bli så spännande om jag får vara med! sa Anna-Lill Karlberg.

Mer läsning

Annons