Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wells laddar för jubileum

/

Storslagen show i Dalhalla, konsertturné i landet, nyårskonsert i Kina och kanske en tv-show.
När Robert Wells firar 20-årsjubileum nästa år är planerna som vanligt storslagna.

Annons
Att det vankades 20-årsfest var pianoentertainern Wells själv inte medveten om när han lade upp planerna för nästa år. Det var hans pr-man som kom på att det är två decennier sedan han slog igenom. Men Robert Wells hade slitit hårt som musiker i flera år när han 1986 fick någon form av genombrott. Han var med i två underhållningssatsningar i tv samtidigt, och plötsligt började folk lägga märke till honom.
- Jag hade jobbat länge som komphund och kände att jag ville göra mer med mitt liv som musiker, säger han.
Men nu gillar han tanken på att fira. Höjdpunkten för honom nästa år är den tio dagar långa Rhapsody in Rock-festivalen i stenbrottet i Dalhalla i Rättvik den 12 till 22 juli. Det evenemanget ser han som en present till sin publiken.
Det ska bli förbaskat kul, som en födelsepresent tillbaka till min trogna publik. Man kan hitta på otroligt mycket i Dalhalla. Dramatiska klippor där man kan leka med ljus. Vi ska ha fyrverkerier, akrobater i vattnet och så vidare. Det ska kännas stort, säger Robert Wells.
Han talar om att han behöver ständiga nya utmaningar. En sådan kan bli en höstturné i det mindre formatet. För Wells är jättearenorna vardagsmat. Planen är att resa ut i landet på en turné till de mindre konserthusen.
Många som varit på mina konserter har särskilt uppskattat det intimare partiet där jag lugnat ner föreställningen med bara några få musiker. Jag skulle vilja pröva det i ett mer renodlat sammanhang där jag kommer riktigt nära publiken. Med bara mig själv, en ståbas och ett litet trumset.
Det beprövade Rhapsody in Rock-konceptet har inte lagts på hyllan. Wells firar nyår med en konsertturné i Kina. Där blir höjdpunkten en tv-sänd nyårskonsert i Peking. Samtidigt sänds en annan förinspelad nyårskonsert i amerikansk tv. Senare under året planerar han också större Rhapsody-konserter i London, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.
Går planerna i lås blir det även en jubileumskonsert i SVT. Den är ännu inte spikad, men tv-producenten Göran Winberg vill göra en tv-show som är konsert, men som också blickar tillbaka på Wells karriär.
Innan jubileumsåret tar sin början väntar julshowen tillsammans med Joe Labero. Under titeln Christmas spectacular with magic, samsas de två på scenen. Från den 25 nov till 3 december i Göteborg och den 7-17 december i Stockholm.
Det blir grymt spektakulärt. Vi har redan planer på att lyfta ut showen utomlands.
Är du själv inblandad i några av Laberos magiska trick?
Det kan du ge dig på. Jag är med i några riktigt maffiga nummer. Det har varit otroligt kul att få veta hur de går till. Jag har lärt mig hur viktigt det är hur man presenterar numren för att få publiken att tro på dem. (PM)

Nästa år firar Robert Wells 20 år som etablerad artist. Höjdpunkten blir en storslagen show på utomhusscenen i Dalhalla.
Foto: Renee Pacsine

Mer läsning

Annons