Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wig Wam

Wig Wam
Hard to be a rock 'n' roller
Capitol/EMI

Annons
Betyg: 2

Bortsett att vårt grannland numera håller på att ta över fullständigt med drösvis av excellenta exporter, har norrmännen alltid legat på gränsen när det kommer till musik. På gränsen mellan humor och allvar. Mellan seriös karriär och skrattfest.
John Teigen skämt eller på riktigt?
Turbonegro förstklassig rock, men också gastkramande humor.
Mot bakgrund av detta närmar jag mig melodifestivaltokarna Wig Wams debut med försiktighet. Är det ett seriöst rockband som har för avsikt att lämna djupa spår i musikhistorien? Leker de av sig nåt år och havererar med nästa platta?
Såna frågor.
Och det klart, artistnamn som Glam och Flash och scenkläder i form av blanka silkestajts och silvriga platåskor är svåra att ta på allvar. Låttitlar som The best song in the world också. Det är så klart väldigt frestande att dra paralleller till en bekant och förlöjligande hårdrocksfilm.
Samtidigt har Wig Wam gjort en platta som håller hyfsat hög musikalisk kvalité. Få av spåren når upp till den melodiösa 1980-talsstandard som schlagerhitten In my dreams, men mycket på Hard to be a rock 'n' roller är hörvärt. Om man har en fäbless för 20 år gammal hårdrock. Melodierna är starka och Glam ligger inne med en tidstypisk och förnämlig pipa.
Och redan guldsäljande i Norge är det ju svårt att vifta bort Wig Wam som ett skämt. Möjligen som ett rockband med en lite för stor glimt i ögat.

Mer läsning

Annons