Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Will Smith flörtar hellre än skjuter

Annons
När Will Smith inte gjort musik har komedier och action varit hans melodi. Nu tar Hollywoodstjärnan ett kliv utanför ramen och gör sin första romantiska komedi. Publiksuccén för "Hitch" öppnade ett nytt fält för manliga svarta skådespelare.


Trots att Will Smith är en av Hollywoods säkraste inkomstkällor för både skiv- och filmbolag har ingen hittills vågat ge honom någon roll i en romantisk komedi.

- Svarta killar passar inte i romantiska sammanhang. Traditionellt är det vita skådisar som fått huvudrollerna i alla stora romantiska komedier i USA. Om en filmstudio vill att deras film ska slå stort i Nordamerika har de inte vågat satsa på något annat. Det är den uppfattning branschen haft. Till nu.

Will Smith fyrar av ett självsäkert leende. Han har redan tidigare bevisat att han som svart hjälte kunde locka publik till "rädda hela världen"-filmer som "Independence day" och "Men in black". Nu kan han också sätta "Förste älskare" på visitkortet.

- Min nya film "Hitch" gick upp på amerikanska biografer helgen innan Alla hjärtans dag och den slog alla rekord. Fler biljetter såldes till den än någon annan romantisk komedi någonsin. Släng dig i väggen Tom Hanks! säger Will Smith och lägger upp ett flatgarv.

I "Hitch: Din guide till en lyckad date" spelar han killen som anser sig vara expert på kärlek och förhållanden. Han har som yrke att ge killar goda råd om hur de bäst ska uppvakta sina kvinnor. Eva Mendes ("2 Fast 2 Furious") spelar en journalist som försöker sabotera för Hitch för att skriva en artikel om hans tveksamma metoder. Hur det går sedan kan ni säkert gissa...

- "Hitch" är inte banbrytande som berättelse, säger Will Smith, men jag gillar storyn och tycker att det är roligt med lite annorlunda filmer. Andy Tennant som regisserat filmen är duktig på komedier, jag gillade hans "Sweet home Alabama".

Är det slut på actionrollerna nu?

- Nej, inte än. Men min kropp kommer att säga ifrån när den tycker att det är dags att ge sig. Det är fysiskt jobbigt att spela in actionfilmer. När jag arbetade med "I, robot" kände jag att det var tröttsamt att hoppa, springa, ramla och sådant där. Action är kul ett tag, men jag vill inte bli en av de där actionstjärnorna som flåsar sig igenom scenerna.

Ångrar du någon film du gjort?

- "Bad Boys 2" kanske. Filmen kunde ha varit ganska bra, men den klipptes ihop på ett sätt som gjorde att den blev tråkig och minst en halvtimme för lång.

Vilken av dina filmer är du mest stolt över?

- "Ett oväntat besök". Den filmen var mitt genombrott. Det är en fantastiskt bra film, suverän berättelse och fantastiska skådespelarinsatser av bland andra Donald Sutherland och Stockard Channing.

Det har länge gått rykten om att det kanske blir en "Men in Black 3" framöver. Will Smith säger nu att han inte tror att det blir av.

- Det finns så många andra bra filmer i utomjordings-action-komedi-genren nu att ännu en fortsättning till "Men in Black" känns som en förlegad idé. Som jag sa tidigare så är jag inte så där vansinnigt sugen på action längre, jag kommer kanske att göra lite mer sådant men nu när jag bevisat att svarta skådisar faktiskt kan dra publik till en romantisk komedi så vill jag gärna fortsätta på den banan. Jag har massor av romantiska komedier jag vill göra och massor av skådisar jag vill arbeta med.

Med din hustru Jada kanske?

- Ja, det är nog bäst. Jag vet inte hur mycket romantik mellan mig och en massa andra vackra kvinnor hon skulle tåla, säger han och skrattar igen. (PM)


Fakta Will Smith:

Fullständigt namn: William C Smith Jr.

Född: 25 september 1968

Familj: Tidigare gift med Sheree Zampino i två år, de har sonen Tray tillsammans. Sedan 1997 gift med skådespelerskan Jada Pinkett ("Den galne professorn", "Scream II", "Matrix"-filmerna). De har sonen Jaden tillsammans.

Hobbies: Spela golf, äventyrliga semestrar med familjen.

Album (i urval:) "Big Willie Style", "Born to Reign", "Willennium", "1000 Kisses", "Lost and Found",

Filmer (i urval:) "Ett oväntat besök", "Bad Boys", "Independence day", "Men in Black", "Enemy of the state", "Men in black 2", "Ali", "Legend of Bagger Vance", "Bad boys", "Hajar som hajar", "I, robot", "Hitch: Din guide till en lyckad date".

Aktuell: Med filmen "Hitch: Din guide till en lyckad date". Will Smith är också aktuell med nytt album. "Lost and Found" är hans första på tre år, bland gästartisterna finns Snoop Dogg, Mary J Blige och Timbaland.

Mer läsning

Annons