Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winnerbäckmässa får stipendium

Annons
En kyrkomässa utifrån Lars Winnerbäcks sånger, en nyöversättning av William Blake, en tonsättning av Bergspredikan. Det är några av projekten som får pengar när Svenska kyrkan delar ut årets kulturstipendier. Fjorton stipendiater får dela på 500 000 kronor. (PM)

Här är årets stipendiater:

+ Författaren Johanna Nilsson får 50 000 kronor för att skriva romanen "Jag är leopardpojkens dotter" om sin pappas uppväxt som missionärsbarn i Kongo.

+ Fotografen Marta El-Masri får 30 000 kronor för ett projekt där hon dokumenterar ungdomar en grupp punkare och en grupp frikyrkoungdomar.

+ Skulptören Malin Lindmark Vrijman får 50 000 kronor för att tillsammans med barn diskutera och utveckla bilder av vad som finns i himlen. Bilderna omsätts i gjutet kristallglas och komponeras till en ljuskrona i klassisk modell, som ska hänga i Runstens kyrka.

+ Bildkonstnären Jörgen Hammar får 40 000 kronor för att informera kring Bibeln genom utställningar i Sverige och Finland.

+ Malmöprästerna får 30 000 kronor för att skapa en temamässa utifrån rockpoeten Lars Winnerbäcks sånger.

+ Melodramaten får 50 000 kronor för "Herren går på ängen", ett teater- och dansprojekt med sakral ton.

+ Författaren Lotta Olsson får 40 000 kronor för att översätta William Blakes poesi.

+ Svenska kyrkans lokala radiostation i Göteborg, Radio plus 103,1, får 25 000 till sin hemsida.

+ Stiftelsen Fabula får 30 000 för att väcka intresse för muntligt berättande kring bibeltexter och kristna legender.

+ Dramatikern Margareta Skantze får 40 000 för att sätta upp pjäsen "Svart madonna" om Marias väg ur sorgen efter sin sons död.

+ Kompositören Anders Skogh får 40 000 kronor för sitt arbete med att tonsätta hela Bergspredikan som ett sammanhängande verk.

+ Musikern och komikern Staffan Lindberg får 25 000 kronor för att skapa en föreställning om globala miljö- och samhällsproblem.

+ Kulturtidskriften Fantasin får 25 000 för att göra ett temanummer om tro, religion och andlighet.

+ Tidskriften 00-tal får 25 000 kronor till ett temanummer om tro, utifrån litterära, konstnärliga och vetenskapliga infallsvinklar.

Mer läsning

Annons