Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yellow rat bastards firar debuten på Härefestivalen

/

Med otraditionella metoder och stor liveenergi har Yellow rat bastards gigat friskt under det gångna halvåret.

Nu är äntligen debutdemon inspelad och det firas, naturligtvis, med en spelning på Härefestivalen.

Annons

Det första fröet till Yellow rat bastards såddes förra året under Gatufesten. Gitarristen Marcus Lundqvist lärde känna sångaren Emil Woxlin, basisten Axel Alfredsson rekryterade och efter ett trummisbyte är nu sättningen komplett med Teodor Bylund på slagverk.

Influenserna är blandade, men en gemensam nämnare är att det är musik från en äldre skola som legat till grund.

– Det är ganska mycket av 70-talets New York-scen, till exempel Ramones. Men även 80-talets Motörhead. Och livemässigt influenser från 60-talets garagerock. Dessutom är vi väldigt inspirerade av tidiga Hellacoptersplattan Supershitty to the max!. Det är lite vad vi utgått från, säger sångaren Emil Woxlin.

Livestyrkan är ett av bandets främsta signum. Och det är kanske inte så konstigt när bandet hittills varit för upptagna med att spela live istället för att spela in demo. Att Yellow rat bastards förbandar Graveyard på Club Deströyer i oktober kom således på ett mer otraditionellt sätt.

– Eftersom vi inte hade någon demo bjöd vi ner arrangörerna till replokalen så fick de lyssna på några låtar live istället. Och då fick vi spelningen, säger Emil Woxlin.

Men gruppen medger att det nog har blivit för många spelningar den senaste tiden.

– Jo, det har varit för lite tid att repa och skriva nytt. Så det har varit samma material på spelningarna. Det har varit varannan eller varje vecka ibland, förklarar Marcus.

Nu är emellertid den första demon inspelad, en demo som blev möjlig just tack vare en spelning.

– Vi var med i Rockkarusellen och gick till länsfinal där vi kom tvåa och då fick vi ett pris, en demoinspelning. Och då spelade vi in tre låtar med Fredrik Wiklander. Det är inte mixat än, men mixas i slutet av augusti, så demon bör komma ut i september, berättar Emil Woxlin.

Härnäst väntar dock en konsert på Härefestivalen i Indal. Fredag 22.30 smäller det för Yellow rat bastards och gruppen har flera bra argument till varför man ska beskåda dem.

– Det blir en jävla show. Lite utstickande från Nanne Grönvall, säger Axel Alfredsson.

– Det blir energi och svett, utlovar Teodor Bylund.

Emil Woxlin sammanfattar känslan.

– Det blir högenergisk actionrock helt enkelt.

Annons