Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoshi´s Universal Gravitation

Game Boy Advance

Annons
Lutkänsliga spelkassetter var det länge sen man såg, Game Boy Color hade något Kirby-spel som utnyttjade funktionen, men efter det har marknaden i princip varit tom. Tills nu, det vill säga. I sommar kommer Wario Ware Twisted och redan nu får vi en provsmakning av tekniken i Yoshi´s Universal Gravitation.
Via en utbyggnad på spelkassetten kan spelet känna av hur konsolen lutas och sedan använda detta i spelet. Yoshi´s Universal Gravitation är i grunden en rätt simpel plattformsvariant, men blir unik tack vare denna funktion.
Exempel på användning; du kommer till en på tok för brant vägg för att hoppa upp för, då vrider du konsolen och gravitationen för att sedan kila upp för väggen som helt plötsligt blivit backen. Du vickar även på konsolen för att få saker i gungning.
Det här är kul i ungefär en kvart, sen börjar spelet gå på rutin och blir mest en lam soppa av allt vi sett förr. Dessutom är det på tok för lätt. Satsa pengarna på Wario Ware Twisted i sommar i stället, där lär funktionen användas på ett bättre sätt.

Mer läsning

Annons