Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterst lyckad episod i Elder scrolls-sagan

/

Elder scrolls IV: Oblivion
Xbox 360, PC

Annons
Betyg: 4

Just när man trodde att de klassiska datorrollspelen tappat all mark till de som spelas på nätet dyker det upp en vettig konkurrent till World of warcraft, Guild wars och de andra. Elder scrolls IV: Oblivion kombinerar nämligen en vidsträckt och detaljrik värld med spännande uppdrag, en lättskött spelmodell och en gripande historia.
I Oblivion rör sig historien framåt i rasande fart och för den som vill färdas snabbt finns nästa mål ett musknapptryck bort, men med risk för att spelaren missar de hundratals små byar, alvruiner, gruvor och banditläger som ligger strödda över Cyrodiil.
Utforska dem, och din potential för att lösa gåtan bakom mordet på kejsaren ökar, oavsett om du väljer att spela som alvisk bågskytt, mänsklig tjuv eller orckrigare. Alla modeller fungerar och dina val påverkar hur Cyrodiils invånare behandlar dig.
I Oblivion stiger man i graderna genom att göra saker. Slåss med svärd tillräckligt och du blir bra på det, dyrka upp lås efter lås för att bli en mästertjuv. Det känns vettigt, men spelets största poäng ligger ändå i hur delaktig man känner sig i vad som händer, så fullt av atmosfär är Oblivion. (PM)

Mer läsning

Annons