Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zuperzådär

Film: Zuperzebran
Regi: Fredric Du Chau
Svenska röster: Johan Hedenberg, Anna Nordell, Sharon Dyall, Simon Sjökvist, med flera.

Annons
Betyg: 3

Det är en stormig natt. En cirkus packar ihop sina saker i all hast, och glömmer ett litet zebraföl. En stund senare kommer en man åkandes, ser zebran och tar med honom hem till sin gård, där mannen bor tillsammans med sin dotter.
Tre år senare har Strecket, som han kallas, vuxit till sig. Han har förstått att han ser annorlunda ut, men tror själv att han är en randig häst begreppet "zebra" har Strecket aldrig hört och drömmer om att en dag få tävla på den närliggande galoppbanan. Hans vänner på gården ser zebrans potential och vill hjälpa honom att nå sitt mål.
Bland de barnfilmer som handlar om talande djur är det bara några få som blir lyckade. Vissa är riktigt irriterande. Zuperzebran hamnar någonstans mitt emellan. Ibland är det väldigt roligt, och ibland känns det som om historien kunde ha berättats på ett bättre sätt, utan att ha gett djuren mänskliga kvalitéer. Det som brister i den här filmen är många av skämten. Referenser till Gudfadern-filmerna och grekisk mytologi går ungarna helt förbi, det är bara de vuxna som skrattar. Handlingen är rätt så förutsägbar, men de mänskliga skådespelarna sköter sig bra.
På det stora hela är det ändå en okej film för de lite äldre barnen.

Mer läsning

Annons